Rotary Franeker steunt it Twalûk met cheque van 1670,- €

In de aanloop naar Kerst en Oud en Nieuw organiseert de Franeker Rotary Club jaarlijks een wijnproeverij. De wijn die daar wordt geproefd kan ook worden gekocht – voor een prijs per fles waar een deel van naar een goed doel gaat.

In 2013 was dat it Twalûk, locatie Franeker.

It Twalûk is een openbare school voor zeer moeilijk lerende (ZML) leerlingen. De school heeft twee afdelingen: het Speciaal Onderwijs (SO) voor leerlingen van vier tot en met twaalf jaar, en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) met leerlingen van twaalf tot twintig jaar. De school is toegankelijk voor leerlingen met een verstandelijke beperking en voor leerlingen die daarnaast nog een andere beperking hebben, zoals een lichamelijke handicap, een gedragsprobleem of een zeer lage verstandelijke mogelijkheid. Het onderwijs is vooral gericht op de mogelijkheden van een leerling en niet op de tekorten. Voor alle leerlingen geldt: je leert wat je kan.

In Franeker bevindt zich een afdeling voor Speciaal Onderwijs, even verder dan het gemeentehuis aan de Harlingerweg. Die had hard enkele nieuwe speeltoestellen nodig. Daarvoor houdt de school niet haar hand op bij de overheid, maar ze gaan zelf de boer op om het geld daarvoor bij elkaar te krijgen. “Dat is een goede zaak voor de betrokkenheid uit de maatschappij.” De directeur, Mirjam Pruiksma, kreeg tijdens de wijnproefavond gelegenheid om een gloedvol verhaal te houden over deze unieke school in Franeker. “Nooit geweten dat we dit in Franeker hadden,” was de reactie van velen.

Op maandag 13 januari is de opbrengst van de wijnactie, € 1670,00, op it Twalûk overhandigd.

Rotary1 rotary2

error: Bericht Beveiligd!