Rotaryclub Franeker in actie voor `Simmerwille 2018`

Al vele jaren voert Rotaryclub Franeker tijdens de Agrarische Dagen actie voor een goed doel in onze eigen gemeenschap. De laatste jaren werd onder andere actie gevoerd voor `Stichting Leergeld`, Stichting  Urgente Noden  (SUN), Stichting `Opkikker` en nog veel meer.  Met de opbrengst van de acties konden heel veel mensen in onze eigen gemeenschap worden geholpen en nog steeds!

Dit jaar willen we als Rotaryclub Franeker tijdens de AD een heel positieve activiteit steunen. Het is een prachtig activiteit van `de Skûle Welzijn` in Franeker en is bij heel veel inwoners van Franekeradeel bekend als `Simmerwille`. Een activiteit in de eerste week van de zomervakantie van de basisscholen met als doelgroep kinderen uit het basisonderwijs die groep 3 hebben doorlopen tot en met kinderen in groep 8, met ook de nadruk op jongeren met een afstand tot de maatschappij, voor kinderen met een beperking, voor ouders met minimaal financieel draagvlak.

Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen, ondersteund door professionals van `de Skûle` en een groot team van enthousiaste vrijwilligers (er kunnen er meer bij: Geef U Op!) De meest uiteenlopende activiteiten worden er voor de kinderen georganiseerd: bedrijfsbezoeken, timmeren en knutselen, sporten, survival, high tea, varen,  fietsen, zwemmen enzovoort.

Kortom een heerlijke vakantieweek!

Verschil met vorige jaren is, dat het `Simmerwille` was voor kinderen uit de gemeente Franekeradeel. In 2018 is er een volstrekt nieuwe situatie, dan zijn we gemeente De Waadhoeke en is het `Simmerwille` voor alle kinderen uit de gemeente De Waadhoeke. De afgelopen jaren deden er tussen de 135 en 150 kinderen mee met een groot team van begeleiders/vrijwilligers. Dat gaat door deze verandering en door  het succes,  omvangrijker worden en dus zijn er meer middelen nodig om het nog beter te maken. Rotaryclub wil zich voor `Simmerwille` en dus voor de kinderen inzetten, we willen door actie te voeren twee hagelnieuwe leger-tenten financieren, elk van 10 m. x  5 m.

Het geld voor aanschaf van de legertenten willen we opbrengen door diverse activiteiten te organiseren tijdens de Agrarische Dagen. Een klassieker met altijd succes is het `Draaiend Rad` met weer prachtige prijzen op de zaterdag, maar ook de verkoop van  wijn voor- en tijdens de AD. Nieuw is, dat we mogen  aansluiten bij `Smakelijk Franeker` in het stadspark in Franeker. Daar willen we `Sipelsop` (voor alle Waadhoekers: dat is uiensoep)  gaan verkopen en Jaaaah, het  thema van de AD zegt het al `dat geeft je lucht`!

Alles voor `Simmerwille` Komt u, komen jullie ons helpen om dit prachtige doel te realiseren voor onze kinderen?!  Van harte welkom!

 

error: Bericht Beveiligd!