Wilma met haar nieuwe scooter @eigen foto

Samen sterk: Gemeenschap helpt Wilma weer op weg

In een hartverwarmend staaltje samenhorigheid heeft de gemeenschap zich ingezet om Wilma, de oprichtster van de Facebookpagina “Waadhoeke voor elkaar in nood” een helpende hand te bieden.

Al een decennium lang staat Wilma klaar voor mensen die het moeilijk hebben, zonder daarbij ooit in de spotlights te willen staan. Met haar scooter bracht ze regelmatig noodpakketten naar mensen die een steuntje in de rug nodig hadden.

Maar toen Wilma’s scooter onlangs de geest gaf, riepen Antonie Veltmijer en Laura van Twillert een spontane crowdfundingactie in het leven, in de hoop Wilma te kunnen voorzien van een leuk tweedehands scootertje. “Wilma staat altijd voor iedereen klaar, nu is het tijd dat wij eens voor Wilma klaar staan” verteld Laura van Twillert. De situatie nam een onverwachte wending toen de bekende schrijver Lex Paleaux uit Haarlem het Facebookbericht deelde. Dit zorgde voor een stortvloed aan donaties, waardoor het streefbedrag binnen drie dagen ruimschoots werd overschreden.

De overweldigende steun uit alle hoeken van het land hebben voor een prachtig resultaat gezorgd. Wilma kan binnenkort rondrijden op een fonkelnieuwe scooter, dankzij alle gulle giften van mensen die haar belangeloze inzet waarderen. De nieuwe scooter wordt geleverd door La Souris, die niet alleen de scooter gratis thuis levert, maar ook drie jaar lang gratis onderhoud aan huis zal verzorgen.

Wilma zelf was diep geraakt door de onvoorwaardelijke steun die ze heeft ontvangen. “Ik kon een paar dagen amper uit mijn woorden komen. Ik ben ontroerd door alle liefde en saamhorigheid,” vertelde ze. “Dankzij deze gulle donaties kan ik mijn hulp aan mensen in nood voortzetten zonder me zorgen te maken over mijn vervoer. Ik ben echt dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen.”

Dit prachtige verhaal van gemeenschapszin en solidariteit illustreert een prachtig stukje “mienskip” dat verder rijkt dan alleen Friesland. Het laat zien hoe kleine gebaren van vriendelijkheid een blijvend verschil kunnen maken in het leven van anderen.

error: Bericht Beveiligd!