Carbidschieters bij Franeker met wethouder Marja van der Meer en een BOA van de gemeente.

Samen voor een knallend einde met vuurwerk en carbid!

Op 31 december vieren we het einde van het jaar 2023. Om ervoor te zorgen dat iedereen een feestelijke en veilige jaarwisseling kan vieren, staan de handhavers van de gemeente deze dag voor de inwoners klaar.

Vuurwerk
In de gemeente Waadhoeke mag vuurwerk worden afgestoken op Oudjaarsdag. Dit mag van 31 december 18:00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Het afsteken van vuurwerk buiten deze tijden mag niet.

Carbidschieten
Een traditie die niet kan ontbreken tijdens de jaarwisseling, is carbidschieten. Op Oudjaarsdag mogen mensen in Waadhoeke van 10.00 tot 17.00 uur carbidschieten. Hiervoor hebben zij een melding gedaan. Wil je weten waar je het carbidschieten kan vinden? Op www.waadhoeke.nl staan de locaties binnen de gemeente Waadhoeke. Omrop Fryslân heeft een kaart beschikbaar met alle locaties in de provincie.

Geluidsoverlast en melding maken
Doordat Oudjaarsdag op een zondag valt, kan het zijn dat meer mensen geluidsoverlast hebben. Handhaving staat daarom voor jou klaar tussen 10.00 en 17.00. Via een speciaal telefoonnummer kom je direct in contact met de BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaren). Meld geluidsoverlast en carbidschieten op een locatie zonder vergunning via het telefoonnummer 0517 – 380 402.

error: Bericht Beveiligd!