SamenLoop voor Hoop Franeker op de Kerstmarkt

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2015 vindt de eerste SamenLoop voor Hoop Franeker plaats. Als opwarmertje is de organiserende commissie aanstaande zondagmiddag 14 december te vinden op de Kerstmarkt in de binnenstad. Kom vooral even langs en ontdek wat de SamenLoop voor Hoop Franeker voor jou kan betekenen en hoe je actief je steentje bij kunt dragen aan dit indrukwekkende evenement. Ben je nu al enthousiast, in de kraam liggen inschrijfformulieren voor je klaar.

Wat is SamenLoop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, bedoeld voor iedereen die (in)direct met kanker te maken heeft (gehad). Onder het motto ‘Franeker viert het Leven!’ lopen we samen mee en we stil bij kanker. Naast een flinke vleug van saamhorigheid is SamenLoop voor Hoop ook bedoeld om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, bestemd voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Een toekomst met minder kans op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten. Dat is de missie van KWF Kankerbestrijding, een missie waaraan SamenLoop voor Hoop Franeker graag meewerkt. Jij toch ook? Net als vele anderen. Alleen al in Nederland werd het wereldwijde evenement dit jaar 26 keer gehouden. Voor 2015 staan er in ons land zo’n 40 edities op de agenda.

Hoe doe je mee?

Zelf deelnemen aan SamenLoop voor Hoop Franeker doe je in teamverband. Een team bestaat uit 10-20 deelnemers (buren, familie, verenigingen, collega’s, vrienden etcetera) en staat onder leiding van een teamcaptain. Gedurende het evenement loopt er constant minimaal één lid van het team op de estafettebaan op het terrein. Voorafgaand aan de SamenLoop voor Hoop en op de dag zelf op het terrein organiseren de teams uiteenlopende activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. De teams verkopen wat in hun kraam te pas komt. Dat brengt enorm veel gezelligheid met zich mee.

Kaarsenceremonie

Voor alle teams geldt dat zij kaarsenzakken aan de man brengen. Op deze zak kun je een persoonlijke wens of boodschap voor iemand schrijven. De zakken met kaarsen worden langs het parcours gezet. Zo zijn de wandelaars de hele nacht omringd door een zee van licht. Voor veel mensen is dit een onvergetelijke, intieme ceremonie.

Survivors

Zonder survivors, de mensen met de diagnose kanker en degenen die kanker overleefden, geen SamenLoop voor Hoop. Zij zijn de eregasten van het evenement en worden als dusdanig omgeven met aandacht. De openingsronde is voorbehouden aan de survivors. De aanblik van zoveel survivors bij elkaar is voor velen een aangrijpend moment.

Slotronde

Na een bewogen etmaal lopen alle deelnemers gezamenlijk de laatste ronde. Een paarse zee van mensen, voor wie aan de woorden op hun shirt ‘beleven, meeleven en doorleven’ een nieuwe dimensie is toegevoegd.

Meer informatie over SamenLoop voor Hoop Franeker 2015 vind je hier en natuurlijk op de Kerstmarkt.

Samenloop Franeker

 

error: Bericht Beveiligd!