Meerdere Fries Kampioenen judo uit Franeker e.o.

Afgelopen zaterdag vonden de 23e Friese Kampioenschappen judo plaats in Leeuwarden. Deze belangrijkste wedstrijd van het jaar wordt georganiseerd door Stichting Friesland Judo Promotie. Ruim 400 judoka’s streden deze dag voor een plaats op het podium. Van judovereniging Koka uit Sexbierum deden er 8 judoka’s mee.

De 7-jarige Sanne Hartman wist in een gemengde poule van totaal 9 judoka’s in de gewichtsklasse -29 kg door te dringen tot de finaleronde. Alle wedstrijden wist zij met overtuigend Ippon te winnen wat haar uiteindelijk net als vorig jaar de felbegeerde titel Fries Kampioen opleverde. 3e prijzen waren er voor Jan Bauke Weewer, Roman Pakan en Margriet Buren.

Ondanks hun goede inzet vielen Marc v/d Zee, Milan en Iza Pakan en Thijs Jansen buiten de prijzen. (foto Sanne Hartman)

20150404_121641

4 Fries Kampioenen sportschool Poelstra

In Leeuwarden werd zaterdag 4 april weer het FK judo gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen hier ook weer een aantal judoka’s zeer succesvol op de mat. Zeven wisten er zelfs met de titel van door te gaan.
Bij de meisjes -15 jaar -40 kg won Manon Poelsma al haar partijen met ippon en pakte zo de titel. In deze poule deed ook Eva van der Kooi het goed en pakte het brons. Rens v.d. Kooi was ook oppermachtig en pakte bij de jongens -18 jaar -66 kg de titel. Ook bij de jongens -12 jaar was er succes. Esben Poelstra won zijn 4 partijen in de klasse -31 kg allemaal met ippon en pakte dus de titel. Ook Giel Dol was in de klasse -42 kg oppermachtig en pakte de titel. In deze klasse werd Niels Bouma 2e.
Cees Beimers pakte het brons bij de jongens -15 jaar -50 kg. Bij de heren -18 jaar pakte Marc Swiers na een goed optreden het zilver. Mark Zijlstra jongens -12 jaar pakte ook brons.

Judoka’s van sportschool de Leeuw uit Franeker winnen prijzen op de Friese judo kampioenschappen

Afgelopen zaterdag vielen 5 judoka’s uit Franeker in de prijzen op de Friese judokampioenschappen. Het toernooi wordt al jaren georganiseerd door Judo Promotie Friesland in samenwerking met Sportschool de Leeuw uit Franeker. Er deden 13 judoka’s van sportschool de Leeuw mee. Van de 13 judoka’s behaalde 5 zelfs een prijs.  Amber van der Pijl heeft  twee keer met een ippon gewonnen en behaalde een mooie 2de plaats. Dirk Verboom, Lars Ronner, Rafael Brander en Sietse Brouwer hebben alle 4 een  3de plaats in de wacht gesleept.

Shape levert ook prijswinnaars

Van sportcentrum Shape deden Idsert Osinga, Moon de Cock, Olaf Dijkstra, Patrick van Buiten, Riemer Osinga, Roan Rienstra, Sander Brugmans en Wessel Bokma mee aan de Friese Kampioenschappen judo. Allemaal hebben ze het hartstikke goed gedaan in het zware veld dat altijd aanwezig is bij deze kampioenschappen. Aan het eind van de dag mochten maar liefst 4 judoka’s een prijs mee naar huis nemen. Hier volgen de prijswinnaars:

 

1e prijs: Olaf Dijkstra en Wessel Bokma
2e prijs: Riemer Osinga
3e prijs: Patrick van Buiten

Sportcentrum Shape wil iedereen bedanken voor hun inzet en de prijswinnaars feliciteren met hun prijs!

error: Bericht Beveiligd!