SC Franeker M013-1 en 2 laten zich positief gelden in Borger

Op zaterdag 11-02-2017 was het dan zover voor de meiden van SC Franeker M013-1 en M013-2. Op deze dag vond namelijk de finaledag plaats van het noord Nederlandse zaalvoetbal competitie in Borger. In alle vroegte werd er vertrokken in de bus van Kooistra reizen. Dit zou een dag worden die een ieder nooit zal vergeten. De meiden zouden vandaag het Franeker vrouwenvoetbal op de kaart zetten en wel op een positieve manier.

SC Franeker M013-1

M013-1 was vandaag ingedeeld in een poule met SJO WIJC M013-1 , Dwingeloo M013-1 en SVO BDE M013-1. Na een uitgebreide warming-up kon om 09.00 begonnen worden tegen SJO WIJC M013-1. In deze wedstrijd golfde het spel op en neer maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Met nog vier minuten spelen was daar toch de tegentreffer. Men lette aan Franeker zijde even niet op waarna de spits van WIJC voor doelvrouw Sanne kwam te staan en de bal hard tegen de touwen schoot 1-0. Toch waren de Franekers nog dicht bij de terechte gelijkmaker. Een goede pass van achterui kwam voor de voeten van Eline die de bal hard richting de verre hoek schoot, maar de keepster wist goed te redden. Zo werd de eerste wedstrijd nipt verloren, iets wat gezien het spelbeeld niet terrecht was want een gelijkspel behoorde tot de wedstrijd. De tweede wedstrijd was tegen Dwingeloo M013-1. Wanneer men zicht wou houden op de finale dan moest er gewonnen worden. Franeker was deze wedstrijd de betere partij en wist kans na kans te creeren maar helaas gingen deze er niet in. En wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dit wel en zo was het vandaag ook. Een pass kwam bij de spits terecht en haar schot belande op de binnenkant van de paal waarna de rebound werd binnen gewerkt 0-1. Op nieuw een zware domper want dit was wel heel wrang en onterecht. De laatste wedstrijd was tegen SVO BDE. Voor beide teams stond er niks meer op het spel en dus kon er vrij uit gevoetbald worden. Binnen deze wedstrijd was het gelijkwaardig en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel leek het dan ook te worden maar toch wist BDE eenmaal te scoren en zo won het met 1-0. Opnieuw was er dus een verlies maar de meiden hebben het vandaag toch goed gedaan. Men verdiende meer maar het beetje geluk ontbrak vandaag.

SC Franeker M013-2

M013-2 was vandaag ingedeeld in een poule met: Nieuw Roden M013-1, Assen M013-3 en Leeuwarder Zwaluwen M013-1. De eerste wedstrijd was tegen Assen en vanaf het beginsignaal was duidelijk dat M013-2 de betere partij was. Na acht minuten werd dit overwicht omgezet in een doelpunt van Melanie 1-0. Een minuut voor tijd besliste Etta Maria het duel door de bal in de rebound binnen te werken 2-0. De eerste drie punten waren dus een feit en dus had men een goed begin. De tweede wedstrijd was tegen Nieuw Roden. Vanaf de aftrap onderschepte Etta Maria de bal waarna Melanie werd weggestuurd en de bal al snel tegen de touwen schoot 1-0. Toch kwamen de blauw hemden terug tot 1-1 waarna Franeker in de zesde minuut weer op voorsprong kwam door Melanie 2-1. De blauw hemden kregen hierna enkele goede kansen maar Jessica stond uitstekend te keepen en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Toch was het met nog twee minuten te gaan raak. Een twee tegen één situatie werd uitgespeeld en zodoende kon de 2-2 op het scorebord gezet worden. Er was zeker teleurstelling maar een gelijkspel was zeker terecht wanneer je de wedstrijd zag. De laatste wedstrijd was tegen Leeuwarder Zwaluwen M013-1. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om alsnog de finale te spelen. De Leeuwarders hadden veelal de aanval en de Franekers probeerde eruit te komen op de counter. Na drie minuten spelen was het al raak voor Leeuwarder Zwaluwen, een afstandschot belande via het been van Kimberly tegen de onderkant van de lat in het doel en zo stond het 0-1. Franeker wilde wel en kwam er nog enkele malen gevaarlijk doorheen maar helaas wist men niet meer te scoren en zo was de 0-1 ook de eindstand. Hierdoor ging het niet door naar de finale maar werd het uiteindelijk gedeeld derde, iets wat een knappe prestatie is.

Positief laten gelden

Beide teams plaatste zich dus niet voor de finale maar wel hebben beide teams zich positief laten gelden. Het speelde vandaag goede wedstrijden en liet zien niets onder te doen voor de Drentse ploegen. De meegereisde supporters hebben vandaag genoten net als de meiden zelf genoten hebben van de gehele dag. In de afgelopen periode is het voetbal van beide teams beter geworden en dat heeft er toe geleid dat men hier mocht staan. Je kunt dan ook vaststellen dat het vrouwenvoetbal van SC Franeker in de lift zit.