Scootmobieltraining op 3 september in Franeker

Franeker – Nog steeds gebeuren er heel veel ongelukken met scootmobiels. Vaak vallen de voertuigen met hun bestuurders om, of zelfs in de sloot. Dit kan gebeuren doordat het wegdek ongelijk is, of doordat de bestuurder tegen een stoeprand botst of zelfs een bedieningsfout maakt. Deze oorzaken zorgen vaak voor ongelukken.

Voor wie is deze training bedoeld?  

Scootmobielers die hun verkeerskennis en vaardigheden willen opfrissen. De training bestaat uit 3 onderdelen van ca. 45 minuten. De theorie wordt aan de hand van een power point presentatie toegelicht. Dan volgt er een behendigheidstraining. Op het parkeerterrein van Woonzorgcentrum Saxenoord wordt een ‘parcours’ uitgezet en kunnen de deelnemers behendigheidsproefjes doen. Ook is er een scootmobiel leverancier aanwezig om kleine reparaties uit te voeren. Als laatste  is het mogelijk onder begeleiding van instructeurs een korte praktijkrit te maken.

Waar wordt de training gehouden?

In het restaurant  van Woonzorgcentrum Saxenoord, Prinses Beatrixstraat 1, Franeker. Om  13.15 uur beginnen wij met de training tot ongeveer 16.00 uur.

Aanmelden?

Voor deelname aan deze training rekent de gemeente Franekeradeel, geen kosten! U kunt zich tot 23 augustus opgeven door een mailtje te sturen naar J.Paauw@franekeradeel.nl.

error: Bericht Beveiligd!