Serious Saturday gaat ’s avonds door!

Onder het mom van “we zijn toch onderweg voor het goede doel” was het voor een aantal muzikanten- deelnemers aan Serious Saturday duidelijk. Serious Saturday Night werd geboren door snelle contacten, oude jongens krentenbrood en niet moeilijk doen. We gaan belangeloos een feestje bouwen in Tapperij ’T Noord in Franeker met als hoofddoel geld in te zamelen voor Serious Request.

De Franeker bands Whatsaname en Hands Up gaan samen met de eveneens afkomstig uit Franeker rapper NiekMaistro een avondvullend programma verzorgen op 14 december vanaf 22.00 uur. Hands Up speelt leuke covers uit een voor diverse generaties herkenbaar verleden maar spreekt ook de huidige jongeren in de breedste zin van het woord aan met moderne hits. De band bestaat uit Peter Veltman, zang, Dirk Visser, solo gitaar, Minco Terpstra, slaggitaar, Gert Strikwerda, basgitaar en Glen de Vicq de Cumtich zang en drums.

NiekMaistro is een aanstormend talent in de hip hop scene en hij rapt in zijn moerstaal. Hij is geïnspireerd door Bono (U2), door de “statement” teksten en de uitgesproken performance. Niek trad o.a. op in Winston Kingdom in Amsterdam ook verzorgde hij een optreden voor Edukans en deelde daar het podium met o.a. Nick en Simon. Zijn doel is om de feiten uit het leven in muziek te verwerken en de mensen stil te laten staan en te krijgen bij de gebeurtenissen in de wereld.

Niek is ook de drijvende kracht achter het komende festival SeriouX Hip Hop 2013 wat plaats zal vinden op 23 December in Zalen Schaaf in Leeuwarden met uiteraard als hoofddoel geld in te zamelen voor Serious Request. Whatsaname speelt herkenbare covers van de Stones tot BZN met als omweg de afslag Greenday via AC/DC maar ook hedendaagse hits van bv. The Black Eyed Peas worden door de heren in een rockjasje gestoken. Dit resulteert in een verassende rockshow waarbij het bijna onmogelijk is om hierdoor niet gerpikkeld te worden om de dansvloer te betreden. Kortom, ben je je bewust van het goede doel van Serious Request dit jaar en houd je daarnaast ook nog van gezelligheid en goede, afwisselende muziek kom dan zaterdagavond 14 December naar Tapperij ‘t Noord in Franeker. De entrée is uiteraard gratis.

NiekMaistro sr13whatsaname