Showband 7e op Open Europese kampioenschappen in Rastede!

Zaterdag 5 juli reisde de Showband van de Sternse Slotlanders af naar Rastede (Duitsland) om deel te nemen aan de open Europese kampioenschappen show. Op de zaterdag vonden de voorrondes plaats en op de zondag de finale. Rond 11 uur kwamen we aan bij de lagere school waar we zouden overnachten. Alle spullen werden vlot uitgeladen en iedereen ging een slaapplekje zoeken en zich klaarmaken voor het showoptreden.

Ondertussen was ook de cateringcaravan gearriveerd en werd onze campingplek voor de school ingericht. Een luifel en partytent werden in een rap tempo opgezet. Er werd een schotel klaargezet zodat we ’s avonds ook het voetbal konden zien. Om half 1 vertrok de hele club lopend richting het concoursterrein. Daar aangekomen volgde een korte inspeel/indraairepetitie. Toen we bijna klaar waren begon het flink te hozen en te onweren. Iedereen zocht snel een plaats op om te schuilen. De leden maakten zich zorgen, door de regen zou het veld enorm glad worden en gezien de formaties in de show in een rap tempo worden gelopen waren ze bang om te vallen/uit te glijden. Gelukkig werd het een half uurtje voordat ze moesten optreden droog. Om 15 uur was het dan eindelijk zover…. SHOWTIME!

De show getiteld “Stylez In Motion” bevat veel verschillende stijlen, maar allen met veel gevoel en beweging. Vele vormen, figuren en bewegingen volgen elkaar in snel tempo op. De show bevat ook veel originele visuele aspecten natuurlijk veelal uitgevoerd door de aanwezige Colorguards. De Colorguards voerden technisch moeilijke oefeningen strak en synchroon uit met een grote glimlach op hun gezicht. Alsof het allemaal vanzelf gaat en het ze geen enkele moeite kost. Het publiek kon alle inspanningen zeker waarderen en beloonden de show met een gigantisch applaus. Instructie, bestuur en de aanwezige supporters waren zeer over de prestaties te spreken maar de meeste leden hadden er zelf een minder goed gevoel over omdat ze wisten dat ze kleine foutjes hadden gemaakt.

Na de show liepen we naar onze verblijfplaats om daar even op te frissen. Een beamer werd geïnstalleerd voor de mensen die de show nog wilden terugzien die ’s middags was gefilmd. De meeste leden wilden dit graag zien en ze waren gerustgesteld na het zien van de beelden, het viel inderdaad reuze mee! De cateringploeg was ondertussen begonnen met het avondeten. Een ware verwennerij: een groentesoepje vooraf en daarna keuze uit nasi of witte rijst met pindasaus en gehaktballetjes of kerrie. Na ook nog een lekker yoghurtje gegeten te hebben was iedereen weer helemaal tevreden. Na het eten had iedereen tijd om voor zichzelf iets te gaan doen. Om 22:00 uur was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Aangezien er een groot aantal deelnemers was duurde het lang voordat we de resultaten te horen kregen. En iedereen was natuurlijk ook ondertussen bezig met het voetbal. Iedereen dacht schiet een beetje op met die uitreiking wij willen voetbal zien! Maar na lang wachten kregen we dan eindelijk de uitslag.

We hadden een 6e plaats behaald met 85,5 punten. Een geweldig resultaat! En als slagroom op de taart bleek dat we daardoor ook geplaatst waren voor de finale de volgende dag. We konden ons geluk niet op! Na het vuurwerk haastten alle Nederlandse korpsen zich met grote spoed terug naar hun accommodatie om nog net de penaltyreeks te kunnen zien. De vreugde werd toen alleen maar groter toen ook het Nederlands elftal een ronde verder ging. De meeste leden gingen hierna vrij snel hun bed opzoeken immers de volgende dag moest er wederom gepresteerd worden! Na het ontbijt en het inpakken van de spullen was het tijd om de puntjes ter verbetering met de groep door te nemen en de show nog enkele malen te draaien.

Na nog een hapje en een drankje genuttigd te hebben ging de hele groep met de bus richting het concoursterrein om zich daar weer klaar te maken voor het optreden. Om 13:45 was het voor de 2e maal dit weekend showtime. De groep oogde zelfverzekerder en enthousiaster dan de dag ervoor. De show verliep vrijwel vlekkeloos en het publiek was wederom enthousiast. Na afloop kwam iedereen dan ook stralend het veld af. Nu konden we alleen nog maar wachten tot de prijsuitreiking die plaats zou vinden om 16:30 uur. Deze keer duurde het nog langer dan de dag ervoor en dat terwijl de korpsen in de brandende zon stonden te wachten. Maar het wachten was de moeite waard want we hadden onze score van de vorige dag weten te verbeteren, we hadden nu 85,88 punten.

Dit betekende een 7e plaats. Een uitstekende prestatie gezien het grote aantal deelnemers in onze klasse! Er werd nog even een knallend showtje gedraaid tijdens de afmars waarna we snel richting de bus gingen. Aldaar nog even snel een aantal groepsfoto’s gemaakt en vervolgens inpakken en wegwezen! Om 22:00 uur waren we weer in Franeker waar de nodige familieleden ons al stonden op te wachten. We kunnen terugkijken op een gezellig en succcesvol weekendje Rastede, een uitstekend begin van de zomervakantie!

DSC01719 DSC01752 DSC01784

error: Bericht Beveiligd!