De Barrel van Siem Willem en Bouke

Siem Willem en Bouke rijden 4000 kilometer voor Nikki’s Friends

De Stannebuurtster Siem Willem van Steinvoorn en zijn neef Bouke Winkel uit Ried gaan een uitdaging aan. Ze doen mee aan de Carbage Run. De Carbage Run bestaat dit jaar 15 jaar. En dat wordt gevierd met een speciale editie die maar liefst door 15 landen gaat in vijf dagen! Voor velen een uitdaging, want nadat de chauffeur en bijrijder zich konden inschrijven was het na een paar uren al uitverkocht.

 

Carbage Run

Carbage (autoafval) Run is een vijfdaagse roadtrip door Europa in een oude auto. De regels zijn simpel: de dagwaarde van de auto mag niet meer zin dan 500 euro en moet ouder zijn dan 20 jaar. Deze rally gaat niet om snelheid. Plezier en avontuur zijn de belangrijkste ingrediënten. Onderweg worden Siem Willem en Bouke uitgedaagd met knotsgekke opdrachten die je in de meest bizarre situaties brengen. De Carbage Run voert hun over de mooiste en meest uitdagende wegen die Europa te bieden heeft. Ze komen op plekken waar ze nog nooit van hebben gehoord en ontmoeten mensen die ze de rest van hun leven vast nog zullen herinneren.

 

Geschiedenis

De eerste Carbage Run vond plaats in de zomer van 2009. Carbage is een combinatie van car en garbage. De eerste editie had 64 auto’s op de startgrid. Vandaag de dag bestaan sommige van deze evenementen uit meer dan duizend auto’s. Carbage Run is zo populair geworden in Europa dat alle edities uitverkocht zijn en wachtlijsten hebben.

 

De Barrel van Siem Willem en Bouke

De prachtig gepimpte Fiat Multipla hebben ze in Amsterdam gekocht en zit vol reclame. Hoewel de dagwaarde op 500 euro staat hebben Siem Willem en Bouke nog wel een paar duizend euro moeten spenderen om de auto verantwoord en veilig door Europa te laten tuffen. Het komt goed uit dat beide mannen goede monteurs zijn want dat zal hen straks tijdens de reis hoogst waarschijnlijk nog goed van pas komen. De start van deze editie is in België en wordt van 24 t/m 28 juni gehouden. De bedoeling is dat er 15 landen bezocht worden: België, Nederland, Luxemburg. Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen.

De route is ca 2000 km. Uiteraard moeten ze eerst vanuit St.- Anne naar België rijden en vanaf de finish in Polen weer naar ‘t Bildt terug. Al met al worden er, als alles goed gaat, 4000 kilometers afgelegd.

 

Doneren voor een goed doel: Nikki’s Friends

Wat deze reis zo bijzonder gemaakt is dat Siem Willem en Bouke de Stichting Nikki’s Friends hebben benaderd om de lange reis voor hun doel te rijden. De mensen die deze stichting ondersteunen zijn vrienden van Nikki, omdat Nikki bijna 30 jaar geleden, het eerste meisje was dat in het Nikki’s Place een thuis vond. Nu is ze een zelfverzekerde jonge vrouw. Dit gunnen we aan veel meer kinderen in Thailand.

Nikki’s Friends zet zich in voor kwetsbare kinderen in het noorden van Thailand en biedt ze onderdak in Agape Home Chiang Mai Thailand. leder kind heeft een liefdevol en veilig thuis nodig. Nikki’s Place zet zich in voor meer dan 120 kinderen die hun ouders, vaak aan aids verloren hebben en in veel gevallen ook zelf HIV-geïnfecteerd zijn. Het kindertehuis is volledig afhankelijk van giften voor bijvoorbeeld babyvoeding, school/educatie, onderdak en personeel etc.

Wilt u meer weten: www.nikkisfriends.nl.

Samen met sponsors en donateurs kunnen we ervoor zorg dat de kinderen liefdevol worden opgevangen en een kans krijgen te leven. Het doel is tenminste 5000 euro op te halen voor dit mooie doel en er is al enthousiast 3350 euro gestort. Link naar GoFundME:  https://www.gofundme.com/f/help-een-weeskind-in-thailand

Je kunt niet de hele wereld veranderen, maar wel de wereld van één kind!

 

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!