Simmerwille 2014 zit er weer op……. *foto’s*

Na een enerverende week kan de jeugd en de leiding terug kijken op een hele geslaagde Simmerwille. Maandag en woensdag heeft de jeugd zich vermaakt bij diverse workshops. Het maken van een hightea voor de bewoners van o.a. Saxenoord, solderen, pottenbakken op een draaischrijf, restylen van oude kleren zijn enkele voorbeelden.

De jeugd ging voortvarend te werk en de resultaten waren verrassend. Op dinsdag was er een fietstocht voor de verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd waarin niet alleen de weerselementen werden getrotseerd maar ook diverse kerktorens. Onderweg werden koeien geknuffeld, paarden bereden en oversteek met de pont werd gemaakt.

Donderdag werd de inmiddels befaamde cityrun door en langs het centrum van Franeker gehouden. De deelnemers moesten tijdens deze run verschillende opdrachten uitvoeren wat voor het winkelend publiek leuke plaatjes opleverde. Deel van het succes was de bijdrage van de plaatselijke ondernemers in de vorm van medewerking bij de uitvoering tot het verstrekken van versnaperingen.

Niet alleen de middenstand heeft zich van zijn beste kant getoond ook andere instellingen (o.a. manege Hatzum, Saxenoord, Sjaerdemastate, kerken, etc.) hebben bijgedragen aan het succes van de Simmerwille 2014. Foto’s en filmpje worden binnenkort gepubliceerd op de site van Skûle Welzijn (www.deskule.nl).

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Esther van den Bos

error: Bericht Beveiligd!