Eigen meegestuurde foto

Simon Vestdijk Franeker en PingPop Creëren Muzikale Ontmoetingsplaats voor Leerlingen

Op de school Simon Vestdijk Franeker wordt een inspirerende nieuwe stap gezet in het onderwijsaanbod: de creatie van een speciale muzikale plek waar leerlingen samen met vrienden muziek kunnen maken. Deze bijzondere toevoeging biedt jongeren de kans om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een stimulerende omgeving.

Als kick-start voor dit project worden er binnen het vak CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) muzieklessen georganiseerd, verzorgd door de ervaren muziekdocenten van muziekschool PingPop. PingPop, gevestigd in Pingjum en onderdeel van Stichting Muziek Verbindt, heeft sinds 2020 een solide reputatie opgebouwd met het geven van bandlessen in popmuziek. Ze bieden lessen in diverse instrumenten zoals drums, basgitaar, gitaar, piano en zang. PingPop staat bekend als een gezellige ontmoetingsplek waar kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen welkom zijn.

De samenwerking met PingPop is een perfecte match voor Simon Vestdijk Franeker, waar inclusiviteit en passie voor muziek een plek krijgt. Bij PingPop mag iedereen meedoen, ongeacht hun muzikale ervaring. Wat telt is de liefde voor muziek! Deelnemers worden ingedeeld in bands die passen bij hun speelniveau, leeftijd en muzikale voorkeuren, waardoor iedereen de kans krijgt om zich op zijn of haar eigen tempo en manier te ontwikkelen.

De nieuwe muzikale ruimte op Simon Vestdijk Franeker wordt een broedplaats voor creativiteit en samenwerking. Leerlingen krijgen de vrijheid om samen muziek te maken, te experimenteren met verschillende instrumenten en genres, en vooral om plezier te hebben. Dit initiatief biedt niet alleen een platform voor muzikaal talent, maar versterkt ook de sociale banden en het gevoel van gemeenschap binnen de school.

De school hecht veel waarde aan een leerklimaat waarin zowel het werken voor mensen als het werken met mensen centraal staat. Dit principe komt volledig tot zijn recht in dit nieuwe muzikale initiatief. Het biedt leerlingen de mogelijkheid om niet alleen hun eigen talenten te ontwikkelen, maar ook om samen te werken, elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren. Dit bevordert niet alleen hun muzikale vaardigheden, maar ook hun sociale en samenwerkingsvaardigheden.

“Het is geweldig om te zien hoe muziek mensen samenbrengt en inspireert,” zegt Martin Laverman, de ckv-docent van de school. “We zijn enorm blij met de samenwerking met PingPop en kijken ernaar uit om onze leerlingen een plek te bieden waar ze hun passie voor muziek kunnen delen en ontwikkelen.”

Met deze samenwerking wordt aangetoond dat muziek een verbindende en inspirerende kracht is in het leven van jongeren. Dit initiatief is een waardevolle aanvulling op de rijke culturele en kunstzinnige tradities van de school en belooft een bron van inspiratie en plezier te worden voor alle betrokkenen.

error: Bericht Beveiligd!