Sinterklaas aangekomen in kletsnat Franeker *foto’s*

In een kletsnat Franeker is Sinterklaas zaterdagmiddag aangekomen, Onder gezellige begeleiding van de traditionele Pietenband “Wild Geraas” met alom, bekende Sinterklaas nummers zette de goedheiligman rond kwart over twee voet aan de grond in Franeker.

Ondanks het slechte weer waren er toch nog best veel mensen op de been om de Sint en zijn vele Pieten een warm welkom te geven. Met de mooie welkomst woorden van Kinderburgemeester Dian Rienstra en spreekstalmeester “Raptiel” werd Sinterklaas en zijn ruim 60 Pieten binnengehaald aan de Turfkade. Na de rondrit door de stad eindigde de intocht op het Raadhuisplein, waar Burgemeester Marga Waanders, Sinterklaas een prettig verblijf toewenste in Franeker.

Tussen de vele Pieten zaten onder andere “brandweer pieten” voor de veiligheid, stunt Pieten, Pieten op stelten en Goochel Pieten, het was weer een waar feest voor de kinderen en er werd volop gedeeld met met pepernoten. En de komende weken zullen er nog vele activiteiten zijn in de binnenstad.

Uiteraard keken wij even mee:

 

error: Bericht Beveiligd!