Sinterklaas onderweg naar Franeker!! Veel leuke activiteiten!

De bladeren vallen van de bomen, het wordt al weer vroeg donker en het begint steeds meer te waaien en te regenen!. De Stichting Sinterklaas Intocht Franeker is al druk met voorbereiden om een groot feest voor Sinterklaas te organiseren. Om te vieren dat Sinterklaas naar Franeker komt en hier blijft zullen wij Sinterklaas en de Pieten feestelijk onthalen. Dit doen wij natuurlijk met alle kinderen, ouders en grootouders in Franeker en omstreken.

Op 12 november zal, als alles goed gaat, de pakjesboot aanmeren aan de Turfkade in Franeker. Via welke kant Sinterklaas aankomt is nog een raadsel! Is het via de Salverdervaart of via het Van Harinxmakanaal? Sinterklaas en zijn pieten zullen vervolgens een tocht door de stad maken, bij het stadhuis zal de Burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten welkom heten, vervolgens gaan we naar de Breedeplaats in Franeker.

Ook dit jaar worden er een aantal leuke activiteiten georganiseerd in de Sinterklaas periode. 

Zo hebben we ook dit jaar het Letterspektakel, doe mee en maak kans op mooie prijzen! Kun je op de foto met Sinterklaas, of met het treintje door de stad. En dit jaar gaan we een groot Sinterklaasfeest vieren met muziek dans en doe activiteiten! Wil je weten wanneer dat is? Houd dan de agenda op de website van de Stichting Sinterklaas Intocht Franeker of Facebook in de gaten (www.sintocht.nl).  Juffrouw Gerrie is al weer druk bezig het Sinterklaashuisje voor Sinterklaas en zijn Pieten gezellig te maken, waar je op bezoek kunt. Bij het Sinterklaashuisje kun je ook al je tekeningen en knutsels inleveren, wie weet tref je daar wel een aantal Pieten.

Onze verslaggever is al weer druk bezig om een goed verhaal over Sinterklaas te spotten. Maar het lijkt erop dat alles dit jaar goed gaat. Wil je zijn verslag volgen? Een week voor de intocht doet hij zijn verslag op de website (www.sintocht.nl) en op Facebook, houd zijn nieuws in de gaten!

Wij hopen dat jullie er allemaal weer zijn om er met zijn allen een groot Sinterklaasfeest van te maken! Mocht je vragen hebben over het grote Sinterklaas feest in Franeker, stuur dan je vraag naar sinterklaasfraneker@live.nl. We zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Ingezonden door het bestuur van de Sinterklaas Intocht Franeker.

poster-sint