Sinterklaas Speelgoedactie voor kinderen van de Voedselbank

Voorafgaand aan de intocht van Sinterklaas namen de vrijwilligsters van de Sinterklaas Speelgoedactie afgelopen zaterdag in Franeker weer een mooie hoeveelheid speelgoed in ontvangst. De inbreng was op de dag wel iets minder dan andere jaren, maar daar stond tegenover dat eerder die week de kinderen van CBS de Schalmei uit Tzummarum speelgoed mee naar school hadden gebracht en dit door de vrijwilligsters opgehaald kon worden. Tevens kwam er uit Berlikum een hele grote partij in één keer, waardoor er toch een mooie hoeveelheid is om door te geven aan de kinderen van de Voedselbank.

Het enthousiaste team van vrijwilligsters was zaterdag vooral druk met het sorteren in de koude, maar overzichtelijke en ruime gereformeerde kerk aan de Zilverstraat. Op een slimme en efficiënte wijze waren van de banken ruime statafels gemaakt zodat de dames het speelgoed konden sorteerden op leeftijd. De komende weken worden voor de kinderen diverse cadeaus ingepakt en vlak voor Sinterklaasavond rondgebracht. Volgens coördinator Siemie Wolberts ligt alles mooi op schema, dankzij de grote groep vrijwilligers!

De speelgoedactie heeft nog wel een tekort aan speelgoed voor kinderen in de leeftijd van 8 en 9 jaar en wil dat graag aanvullen door nieuw speelgoed te kopen. Een gift is daarom nog steeds welkom op: NL81 INGB 0004 2077 80 t.n.v. S. Wolberts onder vermelding van: Sinterklaas Speelgoedactie. Wat u ook geeft, groot of klein, alle bedragen zijn welkom! Verder is er nog behoefte aan grote rollen Sinterklaaspapier (die winkeliers ook gebruiken). Dus winkeliers heeft u nog een rol over? De Sinterklaas Speelgoedactie neemt deze graag in ontvangst.
Meer informatie over de Sinterklaas Speelgoedactie op tel. 06-10106989 of op Facebook (Sinterklaas Speelgoedactie Franeker) en Twitter (Speelgoedactie).

20151114_125307 20151114_130920