Slimme zorgtechnologie bij dementie

Op dinsdag 26 september is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in zorgcentrum Saxenoord, Prinses Beatrixstraat 1, 8801 DA Franeker. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.

Het thema van deze avond “ Slimme zorgtechnologie bij dementie” wordt gepresenteerd door Mieke Koot van de de Slimotheek. Zij zal de mogelijkheden van zorgtechnologie bespreken en enkele producten meenemen en demonstreren. Technologische producten kunnen ontzettend handig zijn om de eigen regie en zelfstandigheid van de persoon met dementie te vergroten. Ook kan het helpen om hierdoor langer thuis te kunnen blijven wonen. Vaak helpt het om de producten eens gezien te hebben. De Slimotheek is voor iedereen.

Door het uitleensysteem kunnen cliënten de producten eerst gratis uitproberen. Denk aan een eenvoudige muziekspeler, een gps-alarmhorloge, een robotkat, kalenderklokken etc. Richard ging op zoek naar een handige afstandsbediening voor zijn moeder. Zij is 81 jaar en heeft dementie. Richard: “Ik vond een hele simpele afstandsbediening met zes knoppen: aan en uit, harder en zachter en programma verder en terug. Echt iets voor mijn moeder.” Hij raadt iedereen die hulpmiddelen nodig heeft aan om te komen luisteren in het Alzheimer Café. “Je ziet echt dingen waarvan je denkt: ‘hé, dat is handig!’. Klokken met grote cijfers, apparaten die kunnen praten, personen-alarmering en de Compaan, een tablet die gemakkelijk te bedienen is.

Alles is supersimpel. En alles wordt goed uitgelegd.” Het Alzheimer Café is bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. De toegang en de koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Noordwest Friesland is een samenwerkingsproject van Stichting Alzheimer Nederland met Patyna, Noorderbreedte, Zorgcentrum het Bildt, Thuiszorg het Friese Land en Connexa

 

error: Bericht Beveiligd!