Sloop W. Ennemastraat en Chr. Van Saarloosstraat

Franeker – De voormalige bejaardenwoningen aan de W. Ennemastraat en de Chr. Van Saarloosstraat in Franeker zijn begin dit jaar gesloopt. Hiervoor in de plaats bouwt Accolade zeven levensloopbestendige woningen. Sloop en nieuwbouw is noodzakelijk omdat de voormalige bejaardenwoningen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd voldoen.

Van de zeven nieuwe woningen worden er vijf verhuurd en twee verkocht. Deze woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is ruimte voor twee slaapkamers en een badkamer. Naar verwachting worden de woningen in de eerste helft van 2012 opgeleverd.

Met de bouw van de levensloopbestendige woningen speelt Accolade in op de vergrijzing en het toenemende aantal kleine huishoudens. Omdat alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn, zijn de woningen bij uitstek geschikt voor ouderen.

Ge├»nteresseerden voor een huurwoning kunnen contact opnemen met de woonwinkel van Accolade in Franeker via 0517 – 23 97 39. Belangstellenden voor een koopwoningen kunnen contact opnemen met Makelaardij Hoekstra via 058 – 233 73 33.

 

error: Bericht Beveiligd!