Spannende strijd pakt goed uit voor Jupiterdames

Zondag 4 februari stond de tweede wedstrijd tegen DTS’48 op het programma. Na in de uitwedstrijd te hebben verloren, waren de dames senioren van Jupiter gebrand op revanche.

DTS begon de wedstijd met een verrassende vier-twee aanval, wat inhield dat er twee cirkellopers waren. Dit pakte goed voor ze uit, want in no-time stond DTS voor met 0-4, een slecht begin dus voor Jupiter. Gelukkig werd er toen gescoord door Marije Bijlsma via de cirkel en Iris van der Veen via een vrije bal. DTS wist weer tweemaal te scoren, maar eindelijk werd Jupiter wakker en werd er vier keer achter elkaar gescoord, twee keer door Iris en twee keer door Maaike Osinga, allemaal vanaf de middenopbouw. Het werd hierdoor gelijk, 6-6. Tot de rust werd er vervolgens om en om gescoord, waarbij de Franeker doelpunten gemaakt werden door Lisa Langerak, Ancilla Roerink en Iris(2x). Tot de rust bleef het spannend en kwam de stand tot 10-11 in het voordeel van DTS.

In de rust hamerde coach Maarten Jansen op een actieve dekking en werken voor elkaar. Ook werd er nog te sociaal gespeeld en moest men eigen kansen benutten. Nynke de Jager startte hier de tweede helft direct mee, door twee keer een mooie actie op de hoek te maken en zo te scoren. Na een doelpunt van Maaike en twee van DTS stond het 13-13 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Rianne Wijbenga zorgde voor het eerst in de wedstrijd voor een voorsprong van Jupiter, door een fraai schot vanaf de rechterhoek. Iris wist Marije drie keer achter elkaar te vinden op de cirkel, wat zorgde voor twee doelpunten van Marije en een penalty, die Iris er strak in schoot: 17-14 voor Jupiter. Hiermee hadden de Jupiterdames eindelijk een gat van 3 punten geslagen en deze voorsprong heeft men niet meer weggegeven. Na een score van DTS, knalde Maaike direct aan de andere kant ook weer raak, dus het verschil bleef 2 of 3 punten. Ook Sandra Hofstra wist twee keer het doel te vinden. Nadat Ancilla de 20-17 scoorde werd het nog even spannend want DTS zag toch weer kans om 2x te scoren:20-19. Maar weer was daar Maaike die het verschil op twee bracht. De laatste 3 minuten bleef het erg spannend want DTS kon weer de aansluitingstreffer maken:21-20. Op deze stand hield keepster Yvonne van Wier met een prachtige redding een schot van DTS en ook de rebound, waarna Jupiter de aanval kreeg en Iris en Maaike beide nog wisten te scoren. Het laatste doelpunt was voor DTS, maar toen was de winst al veilig gesteld: eindstand 23-21.
Het was een wedstrijd waarbij, na een slechte start, is gevochten voor de overwinning. Deze overwinning brengt Jupiter op een vijfde plek in de stand.