Spartacus zoekt talentvolle lopers

Franeker- Spartacus is de atletiekvereniging van Franeker voor jong en oud, voor zowel de beginnende als de gevorderde loper. Sinds maart dit jaar is Spartacus voor het eerst gestart met een ‘prestatiegroep’. De seniorengroep is in tweeën gesplitst in de basisgroep en de prestatiegroep. De trainer Bauke van der Loon is erg enthousiast over deze stap, ‘Het is jammer dat in het verleden veel talentvolle mensen naar andere Verenigingen overstapten omdat ze daar op een hoger niveau kunnen trainen. Daar komt nu verandering in want met onze eigen groep gaan wij Franeker en Spartacus op de kaart zetten!

“Mijn doel is om Franeker atleten klaar te stomen om op regionaal niveau mee te lopen”. Zijn ogen beginnen te glinsteren als hij vol trots verteld dat alle prestatielopers hun eigen persoonlijk record hebben verbroken tijdens Loop Leeuwarden. De groep is nu bezig met de training ter voor bereiding van de Berenloop op Terschelling in oktober. De Berenloop is een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland met een uniek wisselend parcours.

Drie keer per week wordt er fanatiek getraind op de grasbaan, maar ook in en om Franeker. Variatie in de les is erg belangrijk zo is er natuurlijk een goede warming up, verschillende rek en strek oefeningen, conditietesten, coopertest, heuveltraining, loopscholing en ook krijg je mooie loopschema’s aangereikt om je conditie nog meer te verbeteren. Naast het fanatiek trainen staat plezier hebben met elkaar ook hoog in vaandel.

Denk je, dit is net wat voor mij of ik wil wel meer informatie, neem dan contact op met Bauke van der Loon (06) 22223065  www.avspartacus.nl