Speel- en beweegtuin “De Vlieger” aan de Marten Oostwoudstraat officieel in gebruik genomen

Het weer was misschien niet al te best maar de stemming was er afgelopen zaterdag niet minder om. Na bijna 2 jaar voorbereiding  kon dan eindelijk speel- en beweegtuin “De Vlieger” aan de Marten Oostwoudstraat officieel in gebruik worden genomen. Dat was ook wel nodig want na bijna 25 jaar waren de meeste apparaten aan vervanging toe.

Ging dat toentertijd nog door geldelijke ondersteuning van alleen de gemeente, nu liggen de prijzen dermate hoog dat buurtvereniging “It Stiselplak” zelf de boer op moest om het benodigde geld bij elkaar te sprokkelen. Maar gelukkig lieten VSB fonds, Rabobank , Iepen Mienskip Fûns, Huurdersvereniging Franeker en Durk Hoveniers ons niet in de kou staan.  En door vorig jaar zelf een actie te houden, plus daarbij opgeteld de vervangingswaarde van de gemeente Waadhoeke kwam het financiële plaatje rond.

Iets na tienen onthulden wethouder Kees Arendz en kinderburgemeester Thijmen de Vries gezamenlijk het bord met spelregels en sponsors. En nadat de kinderen hadden afgeteld werd dit moment bezegeld door een ware confettiregen. Daarna moest iedereen snel ‘dekking zoeken’ want toen nam de ‘echte regen’ het over. Een geschikt moment voor koffie, limonade oranjekoek, chips en poffertjes.

We hopen van harte dat de buurt op deze manier weer jaren vooruit kan. Aan de kinderen zal het niet liggen, want zodra de bui over was zochten ze vlug de speeltoestellen weer op. En toen het zonnetje doorbrak was het tenslotte de beurt aan Mr. Pbone met zijn trombone workshop en daar werd door de jeugd met hun geschminkte kopjes, maar ook door ouders, enthousiast gebruik van gemaakt. Een prima afsluiter van deze heuglijke dag.

error: Bericht Beveiligd!