Sportprijs 2010 gemeente Franekeradeel

Franeker – In 2008 is er in de gemeente Franekeradeel een sportprijs in het leven geroepen. Deze sportprijs is een ereteken dat wordt uitgereikt aan sporters in onze gemeente die een uitzonderlijke prestatie op sportgebied hebben verricht. Dit initiatief is enthousiast ontvangen door de inwoners van Franekeradeel, gezien de vele voordrachten van sporters in de twee voorgaande jaren. Daarom hebben wij vorig jaar besloten dat de sportprijs een jaarlijks
evenement wordt.

Net als bij de voorgaande editie, bestaat de sportprijs uit vier categorieën, te weten;

  • Sportman/ sportvrouw 2010 (senioren)
  • Sportploeg 2010 (senioren)
  • Sporttalent 2010 ( jeugd tot 18 jaar)
  • Sportploeg jeugd 2010 ( jeugd tot 18 jaar)

In elke categorie is een 1e, 2e en 3e prijs te winnen!!!

Criteria sportprijs
In aanmerking komen die sporters die door hun sportprestatie een regionale, provinciale of nationale uitstraling hebben. De regel is dat sporters op voordracht van verenigingen of het college in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Alle sporten en alle soorten wedstrijden komen in aanmerking voor de sportprijs 2010. De kiescommissie, onder voorzitterschap van de wethouder Sport, beslist welk team of welke sporter in 2010 (in zijn of haar categorie) het meeste aanspraak maakt op de sportprijs.

De gemeente heeft sportverengingen aangeschreven om sporters die aan de criteria voldoen, voor te dragen voor de nieuwe sportprijs. Het kan echter zo zijn dat wij een sportvereniging of sporter over het hoofd hebben gezien.

In de week van 24 januari wordt bekend welke sporters door de kiescommissie zijn genomineerd. Op donderdagavond 10 februari 2011 volgt een feestelijke sportavond waarop de sportprijzen worden uitgereikt.

error: Bericht Beveiligd!