Stadsvolière krijgt 2500,- van jarige Nh1816 Verzekeringen *foto’s*

De Stichting Stadsvolière werd afgelopen dinsdagmorgen aangenaam verrast door Johan Hiemstra. Uit handen van de verzekeringsadviseur ontving zij een cheque van € 2.500,- voor de renovatie.

De stadsvolière in het Sjaerdemapark is sinds de jaren vijftig een begrip voor de inwoners van Franeker. Vanaf 1959 tot en met 1993 was de volière eigendom van de gemeente, die de volière afbrak toen deze in slechte staat verkeerde en ze er geen kosten meer voor wilde maken. Het werd een groot gemis voor de inwoners van Franeker en in 1995 werd de stichting Stadsvolière opgericht om het stadsmonument te herstellen.

Anno 2017 staat de stadsvolière weer voor een grondige opknapbeurt. Vernieuwing van de dakplaten en modernisering van de vogelverblijven is hard nodig. Vrijwilligers van de stichting onderhouden de volière met liefde en inzet maar voor de noodzakelijke renovatie is veel geld nodig. Vorig jaar werd de noodklok geluid en hulp gevraagd van sponsors en inwoners van Franeker.

Vanuit zijn betrokkenheid bij de Franeker samenleving, heeft Johan Hiemstra (eigenaar Hiemstra Financiële Diensten) deze oproep van de stichting opgevolgd. Hij deed met succes een aanvraag bij Stichting Goede Doelen Nh1816.

De donatie voor de Stadsvolière is onderdeel van een actie die de 200 jaar oude verzekeraar in Oudkarspel had opgezet en waarbij in totaal 1,3 miljoen euro werd besteed aan goede doelen in heel Nederland.

Juist in deze koude periode van het jaar is het belangrijk dat de vogeltjes in de volière een warm onderkomen hebben. Door middel van elektrische gevelkacheltjes worden de vogeltjes een beetje bij verwarmd. De stadsvolière is een ontmoetingsplek voor jong en oud. De bewoners van Franeker kunnen mede dankzij deze donatie blijven genieten van het vrolijke gezang van de vogels in het Sjaerdemapark.

Het jubileumjaar 2016 staat voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar komt verzekeren immers op neer: het bieden van zekerheid aan mensen die in een vervelende situatie zitten. Nh1816 voert een maatschappelijk verantwoord beleid. Om dit kracht bij te zetten hebben zij in het jaar 2016 verzekerden, medewerkers en het intermediair uitgenodigd een project voor het goede doel aan te dragen. Met succes want hier is veel gehoor aangegeven. De aanvragen hebben geleid tot donaties aan ruim vijftig goede doelen.