Foto ter illustratie

Start handbalseizoen Jupiterdames begint met overwinning!

De Jupiterdames hebben even geduld moeten hebben voordat het handbalseizoen echt van start ging. Maar zondag 5 november was het zover. Met gezonde spanning begon stipt 12:00 uur de wedstrijd na het startsignaal van scheidsrechter Bronger. De eerste tegenstander van de dames uit Franeker was Con Zelo uit Waarland. Zij hadden al twee wedstrijden gespeeld en gewonnen.

De eerste aanvallen van beide teams waren zonder resultaat. Wel was gelijk duidelijk dat het een wedstrijd met veel tempo zou worden. Maaike Osinga opende de wedstrijd met een mooi doelpunt uit een vrije worp. Gelijk daarna scoorde Con Zelo de 1-1. Om en om wisten de teams te scoren uit mooie acties. Rianne Mendel scoorde vanaf de rechterhoek, Maaike scoorde wederom uit een vrije worp en Iris van der Veen wist in een tweede poging te scoren na een penalty. Er ontstond een klein gaatje (5-3) door een snel doelpunt van Rymke Prins uit de break. Direct daarna scoorde Con Zelo twee keer en was de stand weer gelijk. De Jupiterdames wisten steeds een doelpunt voor te komen, waarop Con Zelo weer scoorde voor de gelijkmaker. Maaike scoorde vanuit een break-out, na een mooie pass van Marion Offringa en Rymke benutte haar kans na een mooie passeerbeweging in de hoek. Maaike was op schot met de vrijebal en ook Iris wist de bal achter de keeper te krijgen na een snelle break-out. Dit resulteerde in een ruststand van 9-8.

In de rust had Maarten Jansen uiteraard tips om de tweede helft nog beter te beginnen. Het eerste doelpunt in de tweede helft was voor Con Zelo, maar meteen daarna scoorde Rianne Mendel het tiende doelpunt voor Jupiter. Na de gelijkmaker van het team uit Waarland konden de Jupiterdames een klein gaatje maken. Maaike, Marion en Rymke knalden alle drie de bal in het netje. Keepster Hedwig Noordenbos stopte nog een penalty, maar daarna kon Con Zelo toch ook weer makkelijk scoren. Net als de hele wedstrijd werden de doelpunten weer om en om verdiend. Rianne M. en Rymke schreven de laatste twee doelpunten op hun naam. Na een spannende en sportieve pot, bleven de punten gelukkig in Franeker. Eindstand van deze wedstrijd: 15-14.

Met een mooi team met nieuwe speelsters Gillian Bakx en Marit Dijkstra-Kuperus en de terugkomst van Marie-jetske Lettinga, Sandra Hofstra en Rianne Wijbenga gaan we een mooi seizoen tegemoet! Zeker met de nieuwe en trouwe fans die de weg naar sporthal de Trije ook weer wisten te vinden. Op naar de volgende (uit)wedstrijd op zaterdag 11 november om 20:15 uur tegen Lacom in Noord-Scharwoude.

Ook de andere teams van Jupiter ’76 pakten de winst.

De heren A/B-jeugd wonnen in Emmen met 23-24 van E &O en de dames C-jeugd wonnen thuis met 25-7 van DWOW uit Wieringerwerf.