Sterke eindspurt F.Z.C.’54 in laatste competitiewedstrijd

De vijfde en laatste ronde van de landelijke competitie werd afgelopen zaterdag gezwommen in Bergum. Waar de Franekers na vier rondes nog op een 5de plek in de rangschikking stonden wist men met een sterke prestatie op te rukken naar een keurige 4de plek. Zelfs de 3de plaats was nog binnen handbereik maar Wetterwille uit Bergum wist uiteindelijk van de voorsprong van 120 seconden nog 18 seconden over te houden.

Een mooi einde van een mooi seizoen waar de FZC’ers per ronde beter werden en een grote progressie lieten zien.

De grootste verbetering in Bergum kwam op naam van Liza Scheenstra die op de 200m rugcrawl een persoonlijk record van 35 seconden wist neer te zetten. Dat er de laatste tijd meer op de vlinderslag getraind wordt was te zien aan Sven Harskamp, Bart de Vos en Christine Grondsma, zij zwommen allen een persoonlijk record op de 50m vlinderslag tijdens de 200m wisselslag.  Op diezelfde wisselslag was ook Rixt Nynke Baron op dreef, met een persoonlijk record van 9 seconden werd ze ruim eerste op deze afstand.

Bij de jongste zwemmers viel Vito Kuperus op met een persoonlijk record van 6 seconden op de 100m vrije slag en Sterre van der Wal op de 50m vlinderslag met een persoonlijk record van 7 seconden. Ook Kai Zwerver blijft zich elke week verbeteren, ditmaal zwom hij op de 200m vrije slag een persoonlijk record van 9 seconden.

Ook  met het duurvermogen van de zwemmers zit het wel goed, zo lieten Lotte Grovenstein (200m rugcrawl, pr 6 seconden), Maico Langhout (200m vrije slag, pr 17 seconden), Darren Sieswerda (200m rugcrawl, pr 1 seconde) en Jurre Broekstra (200m vrije slag, pr 6 seconden) zien.

Nu de competitie erop zit kunnen de zwemmers zich optimaal gaan voorbereiden op de laatste wedstrijden van het seizoen, de Regionale en Nederlandse kampioenschappen.