Sternse Slotlanders 3e bij Europese Kampioenschappen

Zaterdag 27 juni was het eindelijk zover een gezellig weekendje weg met zowel de Showband als de Jeugdband. De reis ging naar Rastede waar beide groepen deel zouden nemen aan de Open Europese Kampioenschappen Show.

Bij aankomst in Duitsland bij ons verblijf voor dit weekend, een school, werden allereerst alle spullen uitgeladen en de bedjes opgemaakt. Hierna volgde voor beide groepen een inspeel/indraai moment. Om 12:50 uur was het dan zover, de Jeugdband mocht hun show Hitzone laten zien.

Door de bekende muziek die werd gespeeld en hun enthousiasme hadden ze het publiek al snel op hun hand. Na het nummer all of me was het publiek helemaal om. De romantiek die de jeugd met grote overgave bracht deed zelfs een ijskonijn smelten 😉 De show was het hele seizoen nog niet zo goed gebracht als nu. Ze verlieten het veld dan ook met een goed gevoel. Om 13:40 was het tijd voor de Showband om hun kunsten te vertonen. Hun show Full Dutch zit, zoals de naam al doet vermoeden, vol met nummers van Nederlandse bodem. André Rieu, Anouk, Anita Meijer, DJ Tiësto en vele anderen komen voorbij.

De hele dag was het mooi zonnig weer maar uitgerekend bij de opmars van de Showband begon het licht te regenen. Hierdoor was het veld een beetje glad geworden, en dit veroorzaakte enkele glij- en valpartijen. Maar de leden stonden zo snel weer dat waarschijnlijk niemand t heeft gezien. Het publiek was zeer te spreken over de prestaties van de Showband maar de leden zelf kwamen teleurgesteld het veld af. Het kon veel beter.

Maar t belangrijkste was natuurlijk of de score hoog genoeg zou zijn om morgen nogmaals de show te mogen doen. De prijsuitreiking volgde echter pas ‘s avonds laat. Er was dus eerst nog voldoende tijd om de andere korpsen te bekijken en te genieten van een heerlijke bbq klaargemaakt door onze geweldige keukencrew. Om 22:00 was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. De Jeugdband behaald met een score van 76,25 een 17e plaats. Aangezien er geen Jeugdklasse was is dit een uitstekende prestatie! En de organisatie vond ze zo leuk dat ze zondag nogmaals mochten optreden! Maar toen werd t natuurlijk spannend…

Hoeveel punten zou de Showband scoren? En nog belangrijker zou het genoeg zijn voor een plaats in het zondagprogramma? Het antwoord was ja 🙂 de Showband behaald met 84,38 punten een voorlopige 5e plaats! Opluchting bij de leden, ze konden de volgende dag laten zien hoe t echt moest! Bij terugkomst in de school werd er eerst een muzikaal feestje gebouwd met de leden van CMH Menaldum die in dezelfde school verbleven.

Er waren enkelen die nog honger hadden… Dus werd de bbq maar weer aangezet! De overige leden zochten hun bedje op er moest de volgende dag tenslotte weer een topshow worden gedraaid! Na een korte nacht zou om 8 uur het ontbijt klaar staan, echter de keukencrew had zich verslapen.  Maar binnen no time stond het ontbijt op tafel en kon er heerlijk in het zonnetje ontbeten worden. Om 10 uur was de Showband al weer druk aan het repeteren terwijl de Jeugdband zich rustig voorbereidde op hun optreden dat om ca 11:15 uur zou plaatsvinden. De organisatie had ons vergeten een signaal te geven dat we ons moesten opstellen, zo hoorden we dus onze aankondiging terwijl we nog lekker lui op de grond zaten te wachten. Gelukkig kunnen wij snel! De Jeugdband zette wederom een erg goede show neer.

Zowaar nog beter dan de dag er voor, je kon zien dat de spanning er af was! Het publiek was wederom erg enthousiast en de Jeugdband genoot zichtbaar. Na afloop konden de leden zich lekker gaan omkleden, hun spullen inpakken, lunchen, genieten van het prachtige weer en de optredens van andere korpsen.  Om 14:45 was het dan zover… de revanche van de Showband. Aan de uitstraling van de leden kon je het al zien dat wordt een prestatie van formaat! Muzikaal klok het als een klokje en van de fouten van de dag er voor was geleerd! De show was nog nooit zo goed verlopen als nu.

De leden kwamen dan ook tevreden en opgelucht van het veld, dit moest genoeg zijn voor een goede einduitslag. Tijdens de lange prijsuitreiking begon het steeds harder te regenen. Maar dat kon de pret niet drukken, we behaalden een 3e plaats met 85,63 punten!!! 3e van Europa en de beste deelnemende showband uit Nederland! Nummer 2 waren de Starriders DBC uit Duitsland die eerde de DCE contest hadden gewonnen.

En de nummer 1 was het mooie Fanfarra Municipal de Taubate uit Brazilië. Die kunnen een leuk feestje bouwen hoor!! Helaas konden we niet langer blijven om hiervan te genieten, de bus stond al klaar voor de terugreis en de meeste leden moesten maandag weer aan het werk of naar school. Bij terugkomst in Franeker hing de vlag al uit en stonden vele ouders, familieleden en vrienden ons op te wachten.

Een prachtige afsluiting van een heerlijk weekend! Nu op naar de volgende wedstrijd in ons eigen Franeker tijdens de viering van ons 60-jarig jubileum!

DSCN1973 DSCN2148

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!