Sternse Slotlanders vieren jubileum met Taptoe

Franeker – In het jaar 2010 viert Showband Sternse Slotlanders Franeker haar 55-jarig bestaan. Wat ooit begon met een aantal straatjongens spelend op ijzeren vaten, leidde in de jaren erna tot het ontstaan van een ware showband met een eigen specifieke stijl. Deze specifieke stijl heeft de showband bepaald geen windeieren gelegd. Zowel in binnen- als buitenland is de band een graag geziene gast op taptoes, festivals, concours en dergelijke. De band heeft o.a. opgetreden in Spanje, België, Duitsland, Frankrijk en Hongarije. Om stil te staan bij het 55-jarig jubileum van de vereniging organiseert de vereniging op zaterdag 16 oktober a.s. een grote indoor taptoe in sporthal De Trije in Franeker. De aanvang van deze taptoe is 19.30 uur en de toegangsprijs is € 8,00.

 Het is de organisatie gelukt een mooie mix van korpsen samen te stellen met verschillende stijlen. Hierdoor krijgt het publiek een avond vol topentertainment voorgeschoteld. 

De deelnemende bands zijn:

             Drumline Sternse Slotlanders Franeker

             Jeugdband Sternse Slotlanders Franeker

             Jachthoornkorps Showband Urk

             Drum- en Showfanfare Jong Advendo Sneek

             Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden

             Showband Sternse Slotlanders Franeker

             Con Spirito Joure

In het voorprogramma zal de opleidingsband Sternse Kids een optreden verzorgen en in de pauze is er een optreden van de Sternse Rhythm Makers.

Kijk voor meer informatie op: www.taptoefraneker.nl