Stichting Vrienden van Stichting Welzijn Ouderen schenken trapliften aan De Skûle Welzijn.

Franeker – Omdat in De Skûle Welzijn vaak bezoekers komen die moeilijk ter been zijn of andere lichamelijke klachten hebben, is het monumentale pand niet altijd geschikt voor deze mensen. De Stichting Vrienden van S.W. O. heeft daarom een donatie gedaan aan De Skûle om de bereikbaarheid van de ruimtes op de bovenverdieping ook voor deze mensen te vergroten. Ongeveer 20 jaar geleden is de Stichting Vrienden van SWO opgericht, dit gebeurde naar aanleiding van een vraag voor de aanschaf van elektrische deuren voor het Dienstencentrum. Gelukkig kreeg  de stichting vele donateurs  die een met een jaarlijkse gift steunden. In de loop der jaren is er door de Stichting heel veel gefinancierd voor het Ouderenwerk. Onder andere computers voor het ouderenwerk in de dorpen, meubels voor het dienstencentrum, laptop ‘s etc. Nu het Dienstencentrum niet meer in deze vorm bestaat is de Stichting bezig zichzelf op te heffen en heeft het aan verschillende organisatie schenkingen gedaan.

Zo ook aan  De Skûle Welzijn.  De Skûle Welzijn heeft dit geld besteed aan de aanschaf van een aantal trapliften. Op woensdag 5 juni zijn de 3 liften officieel door het bestuur van de Stichting Vrienden van S.W.O. overgedragen aan De Skûle

Op deze feestelijk bijeenkomst werden deze trapliften in dank aangenomen door de bestuursvoorzitter van De Skûle mevrouw Jens Groot en kon het bestuur van de Stichting Vrienden van S.W.O. de werking hiervan ervaren.

feestje traplift 007foto