Foto ter illustratie

SV Friesland organiseert 3 juni de 10 engelse mijlen van St-Anna

Hardlopen is een sport waaraan iedereen aan mee mag en kan doen. Er zijn veel recreatielopers die voor de aardigheid aan loopjes mee doen en er zijn fanatieke lopers die tempo willen lopen en weer anderen gebruiken de loopjes als test voor bijvoorbeeld de 1e zomermarathon met veel korte afstand die op zaterdag 15 juli wordt georganiseerd met als startplaatsen: Harlingen Marathon, Peins 21.1 km Franeker 15 km en 10 km vanaf Dronrijp met als finish het WTC Expo Leeuwarden.

De 10 van St.-Anna op 3 juni is zo’n mooie testloop met afstanden van 5-10-16 km De startlocatie is Sporthal De Bildtse Slag Hartman Sannesstraat waar de nainschrijving die plaats vind (en € 2,00 duurder is dan bij voorinschrijving die via de site  plaats vind) vanaf 10.00 uur en is er kleed/douchegelegenheid en is de kantine open voor een hapje en drankje.

Voor € 6,00 bij vooraanmelding krijgen de lopers een mooi parkoers aangeboden vanaf St.-Anna, Berltsum, Bitgum over autoluwe wegen aangegeven met krijtkalkpijlen op de weg en verzorging om de 5 km met  water en sponzenpost. Waar de weg moet worden overgestoken is het White Angels Verkeersteam aanwezig.   Wie een medaille wil kan die bij de inschrijving bestellen of na afloop kopen. Waardevolle voorwerpen kunnen in bewaring worden gegeven en bij de eindverzorging worden opgehaald. Na de finish is bij Jan de cateringman als eindverzorging warme Bouillon, vruchtendrank en fruit.

De startijd voor iedereen is 11.00 uur, de tydjury noteert de finishtijden die wordt aangegeven op de marathonklokken. Uitslagen, fotoreportages en verslag komen op de site www.svfriesland.nl De Gemeente Waadhoeke gaf toestemming voor deze loop.

error: Bericht Beveiligd!