Terpstra winnaar Sije de Graaf Standaardbattoernooi

Zaterdag heeft FTTC het Sije de Graaf Standaardbattoernooi georganiseerd. Een sportief eerbetoon aan de in maart véél te jong overleden FTTC’er Sije de Graaf. In de A-klasse streden zes spelers om de eretitel en de traditionele Franeker krans. De finale eindigde in een clash tussen de twee spelers met de hoogste NTTB-rating: titelverdediger Peter Zwama (Assen) en Arnold Terpstra (FTTC). In de finale versloeg Terpstra zijn Drentse concurrent (4-2). En dat was een enorme verrassing, want Terpstra had vóór dit toernooi zelden een wedstrijd gespeeld met een standaardbat. Toch nog een krans dus voor voormalig PC-kaatser Terpstra.

In de B-klasse delfden twee spelers van Dokkum (Dirk Nicolai en Martijn Kooistra) in de halve finale het onderspit tegen de broeders Glimmerveen van tafeltennisvereniging Drachten. Jornert en Wolfert Glimmerveen maakten er een spannende en hoogstaande finale van, die uiteindelijk met 4-3 werd gewonnen door Jornert.

Alle prijswinnaars keerden huiswaarts met een riant door de Franeker vestiging van Albert Heijn gesponsord boodschappenpakket. Komend jaar verwacht FTTC van het Sije de Graaf Standaardbattoernooi een heus WUTTO-wereldranglijsttoernooi te maken.

De winnaars:

Winnaars SdG toernooi standaardbat