Tapperij t Noord
Tapperij t Noord

Terras op het Noord voor de Tapperij wordt niet gegund

Cor de Groot eigenaar van Tapperij ’t Noord in Franeker wordt hopeloos van het gevecht met de gemeente Waadhoeke om een terras voor zijn kroeg.

Tijdens de corona zomer 2021, zagen we bij meerdere cafés, kroegen en restaurants een terras voor de deur verschijnen en bestaande terrassen mochten worden uitgebreid. Een gezellig beeld gaven de terrassen in een slechte periode voor de ondernemers, Franeker kwam meer tot leven. Dat bleek toen aan de reacties van toeristen en bewoners van onze stad, welke erg positief waren. “Het mag om mij zo wel blijven”, waren de reacties.

Maar daar bleef het helaas bij voor Cor, die nu al sinds 2022 in conclaaf ligt met de gemeente Waadhoeke over zijn terras op het Noord. Elk jaar ziet hij diverse cafés en restaurants een terras opbouwen en hij krijgt zijn vergunning maar niet voor elkaar. Volgens Cor zouden de buren er geen problemen mee hebben en is het de gemeente die nu zegt dat het niet bij het stadsbeeld past. Dat stoot Cor tegen het zere been, want tot gisteren stond er nog een koelkast aan de overkant van het water op de stoep. “Die ligt nu inmiddels in het water”, verteld Cor. Bij het Ockingahiem wordt steeds meer afval gedumpt en dat is allesbehalve goed voor het stadsbeeld. Voor de koelkast heeft Cor de gemeente gebeld om de koelkast op te halen. De medewerkers van de gemeente konden de koelkast niet vinden, deze was namelijk aan het dobberen onder het bruggetje bij de kruising  van het Noord, Sjaardemastraat, Hocquart.

 

Foto’s zijn gemaakt op 6 mei 2024 om 16.00 uur. Tekst gaat verder onder de foto’s 

 

Het plan is om over de gracht een terras te plaatsen welke past bij het stadsbeeld. Zodat de toeristen en klanten van de Tapperij ’t Noord een drankje buiten in het zonnetje kunnen nuttigen. Dit wordt gemist door vele vaste klanten van Cor, welke op Facebook een oproep doen en hun mening uitspreken over deze situatie. Ook de toeristen die Cor treft hebben hun mening klaar “wat is hier weinig te doen in Franeker met terrasjes” is de reactie van menig toerist.

Op dit moment lopen er nog enkele vragen bij de gemeente Waadhoeke, Wij hebben de gemeente om een reactie gevraagd, zij willen nog niet inhoudelijk reageren.

 

Onderstaande foto is van de zomer 2021 het terras over de gracht

Tapperij ‘t Noord,  Noord 92 Franeker

 

 

error: Bericht Beveiligd!