Top prestatie Sternse Slotlanders: 2de prijs! *film*

Na vele trainingsuren was het dan eindelijk SHOWDAY! De Showband van de Sternse Slotlanders reisde zaterdag af naar Assen om aldaar deel te nemen aan het ODSC (Open Dutch Showcorps Championships). Voordat er aan de reis begonnen werd was er nog een korte repetitie ingepland om nog 1 keer alles door te lopen.

Het weer zat echter niet mee en iedereen kwam dan ook na deze repetitie zeiknat op het clubgebouw terug. Toen moest er nog hard gewerkt worden… De instrumenten weer droog maken en de vlaggen droog föhnen!

Ondertussen waren ook de bus en onze trouwe supporters gearriveerd dus bus inpakken en op naar Assen! Ingepland was om even in te spelen. Het instructieteam besloot dat het gezien de weersomstandigheden beter was om dit niet te doen. De regen kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig werd er door de organisatie een kleine pauze ingelast zodat we onze show droog konden vertonen. Nog een kleine peptalk en groepsknuffel en het veld op!

De spanning was van enkele gezichten af te lezen en dit was in het begin ook een klein beetje te horen. Maar al snel was iedereen de zenuwen de baas en klonk het als een klokje. De snelle figuurwisselingen en speciale effecten werden door het aanwezige publiek gewaardeerd en ze bleven geboeid kijken naar wat ging komen. Ze konden o.a.  zien hoe de guards enkele mannelijke korpsleden verleiden tot een dansje op de muziek van André Rieu.

Enkelen zagen misschien ook hoe één van de guards eventjes van de wereld was toen ze haar vlag van te dichtbij bekeek. Maar de show must go on dus ze ging dapper door! Als Rainbow high in the sky wordt ingezet gaat de groep helemaal los. De guards halen hun prachtig gekleurde regenboogvlaggen tevoorschijn en de korpsleden swingen de pan uit. Een dynamisch einde van een mooie show! De showband kwam dan ook met een voldaan gevoel van het veld. Natuurlijk waren er mensen teleurgesteld omdat ze persoonlijk een foutje hadden gemaakt, maar in z’n geheel was t prima gegaan. Vanzelfsprekend werd er vol spanning uitgekeken naar de prijsuitreiking.

En wat waren we blij! Een prachtige 2e plaats in de topklasse ruim achter de terechte Nederlands kampioen het Kamper Trompetter Korps! Dit betekende natuurlijk ook dat we ’s avonds tijdens de Finals nogmaals de show moesten draaien. Tijdens de Finals worden alle groepen uit de verschillende klassen gelijk beoordeeld.

Vol zelfvertrouwen en enthousiasme werd de show nogmaals aan publiek en jury vertoond. Ook onze buschauffeur was eerder gekomen om onze show te kunnen zien! De hele groep kwam moe maar tevreden van het veld, de show was volgens hun beter uitgevoerd dan ’s middags.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ook de jury weer tevreden was, wederom een 2e plaats!! Een prachtige prestatie voor deze jonge groep enthousiaste leden. Ze zijn echt een team dat er voor elkaar is in goede en slechte tijden. Deze 2e plaats is dan ook echt een teamprestatie waar ze mee verder kunnen richting het Wereld Muziek Concours in 2017!

error: Bericht Beveiligd!