Topdag voor Sternse Slotlanders

Op zaterdag 29 maart werden in Eindhoven de finals gehouden van Color Guard Nederland (CGN) en Indoor Percussion (IPC). Vier groepen van de Sternse Slotlanders namen deel aan deze finals. 

Op 29 maart 2014 gaat in Franeker om 5:00 de wekker. Het is tijd om voorbereidingen te treffen voor het vervoer naar de finals in Eindhoven. Vanaf 5:45 komt het clubgebouw van de Sternse Slotlanders Kleyenburg tot leven. Het ruikt naar koffie en de eerste leden beginnen binnen te druppelen. Om 6:00 vertrekken de Sternse Guards naar Eindhoven en vervolgens worden instrumenten voor het IPC van de Showband ingeladen. Om 8:00 verzamelen de leden van de Sternse Kids, Sternse Cadets en Showband bij het Clubgebouw om vervolgens om 8:30 naar Eindhoven te vertrekken. Iedereen is volgens planning onderweg.

Rond 9:00 komen de Sternse Guards aan in Eindhoven en kunnen de voorbereidingen, zoals make-up en warming-up, beginnen. Alle voorbereidingen voor Showtime om 10:40. Tijdens het optreden wordt de mooiste show neergezet van de afgelopen maanden.  En deze Show wordt beloond met score van 57,8. Ten opzichte van de laatste contest in Drachten (48,99) en verbetering met bijna 9 punten. In de AA klasse werd hiermee een tweede plaats afgedwongen.

Vervolgens was het tijd voor de voorrondes van de Indoor Percussion (IPC) van de Showband. De verwachtingen waren hoog gespannen, omdat in de afgelopen twee weken hard was gewerkt om de puntjes op de spreekwoordelijke “i” te zetten. Showtime om 13:27 in een volle sportzaal. De show “All Dutch” verliep beter als tijdens de contest in Drachten op 15 maart. Desondanks kwamen de leden van de Showband van de vloer met een paar kritische individuele verbeterpunten.  Het wachten was op de uitslag van de voorronde. De jury heeft de show beoordeeld met 85,75 punten. Een geweldige score waarmee een tweede plaats in de klasse werd behaald. Met deze score was ook de achterstand op de eerste plaats teruggebracht tot  0,4….. Een mooie recensie van www.korpsmuziek.nl:

“De Sternse Slotlanders (85.75) lieten met All Dutch een zeer dynamisch programma zien en horen. Eigenlijk zijn ze de enige deelnemer die het muzikale boek hebben geschreven op basis van de melodie uit de pit. De muziek blijft hangen en is herkenbaar en daardoor is het ook een publieksvriendelijke show. De malletline speelt op hoog niveau en de drumline doet daar weinig aan af!”

Inmiddels waren ook vanaf 13:45 de finals voor de Sternse Kids begonnen. Een geweldige ervaring voor deze jonge leden. Er werd een mooie show neergezet, waarmee uiteindelijk een score werd behaald van 75,46. De tweede plaats in de Kids Class, met een groot compliment aan deze groep.

En weer een uurtje later de finals voor de Sternse Cadets. Deze groep heeft tijdens eerdere contests al een mooie groei laten zien. Van 73 naar 75 punten met het programma “Friends”. Het doel voor vandaag was minimaal 76 punten. De show begon heel mooi geconcentreerd met een paar spannende momenten. De jury beloonde de show met 77,24 punten. Het doel was gehaald. Geweldig!

Vanaf 17:15 de finals van voor het IPC. De Showband weer op de vloer. De show “All Dutch” verliep prima. De herkenbare muziek werd enthousiast overgenomen door het publiek. Alle leden waren blij en tevreden met de prestatie. En nu was het wachten op de uitslag. Rond 22:00 werd bekend gemaakt dat de Showband met 85,00 punten beslag had gelegd op de tweede plaats in de klasse. Een top-prestatie van de Showband.

Een topdag voor de Sternse Slotlanders als afsluiting van het winterseizoen. We hebben laten zien dat er kwaliteit zit in onze vereniging. Ook de nieuwe insteek met moderne dans heeft een positieve uitwerking op de color guards.

error: Bericht Beveiligd!