Top tien finish voor Kees Paulusma bij Pinksterraces

Zandvoort / Herbaijum – Kees Paulusma heeft tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces zijn eerste toptienpositie behaald. De 21-jarige coureur uit het Friese Herbaijum reed op Circuit Park Zandvoort een geweldige tweede wedstrijd van de Formido Suzuki Swift Cup en werd terecht beloond met een tiende plaats. “Een prachtige prestatie”, reageert de Fries enthousiast. 

Het resultaat is een prima beloning voor het harde werk van Paulusma en zijn team Certainty Racing. Met Pasen kende de coureur grote motorische problemen. Deze pech stond een goede klassering in de weg. Vlak voor het pinksterweekend werd besloten om met een andere Swift aan de races deel te nemen. In allerijl plakte Paulusma zijn stickers op de auto en was hij klaar voor het echte werk.

Regenbanden

De kwalificatie vond plaats op een opdrogend circuit. Een extra uitdagende factor wat uiteindelijk resulteerde in een vijftiende startplaats. Met goede moed begon Paulusma aan de eerste wedstrijd, maar door een verkeerde bandenkeuze kon hij alleen in het begin van de race goed meedoen. “Drie rijders hadden een akkefietje in de Tarzanbocht en ik kon er omheen. Alleen op het rechte stuk verloor ik snelheid. Doordat de baan op een gegeven moment echt droog was, werden daarnaast mijn regenbanden ontzettend warm”, vertelt Paulusma, die alle natte plekjes van het circuit verkende om zijn banden te koelen. In het zicht van de finish ging het echter mis. “In de laatste ronde kwam ik goed het Scheivlak uit, maar in de Mastersbocht begon de auto te glijden. Toen kon ik ‘m niet meer houden en eindigde ik in het grind.”

Toptien

De wedstrijd van zaterdag was snel vergeten toen Paulusma vanaf de achttiende startplaats aan zijn opmars begon. Na een uitstekende start reed hij slim rond zijn overige tegenstanders. “Een paar rijders vlogen elkaar in de haren en kon ik daar mooi omheen rijden”, vertelt Kees, die vervolgens nog een aantal plekken goedmaakte om zo op de tiende plaats te belanden. “Acht plaatsen gewonnen! Wat geeft deze toptienfinish een fijn gevoel. In de laatste ronde moest ik even denken aan de afloop van de eerste wedstrijd, maar ik kon de auto rustig naar de finish rijden.”

De eerste punten zijn binnen en dat smaakt naar meer. Op 2 en 3 juli verschijnt Kees Paulusma opnieuw achter het stuur van zijn Suzuki Swift. De vijfde en zesde ronde van kampioenschap wordt tijdens het Dutch Power Pack Festival verreden op Circuit Park Zandvoort. “Deze toptienpositie geeft een enorm goed gevoel. Ik wil mijn sponsors en het team bedanken voor alle steun en ik wil dit goede resultaat graag een vervolg geven”, aldus Paulusma.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!