Traffic Informers maken grote indruk op AMS

Na herfstvakantie stond voor diverse derde klassen van AMS in het teken van verkeersveiligheid. Leden van de Traffic Informers Friesland confronteerden de leerlingen die dag met de gevolgen van een verkeersongeval, dat hun vaak zelf was overkomen. Levensecht en indrukwekkend onderwijs. Het doel: bewustwording van de leerlingen van hun eigen verkeersgedrag.

De leden van vereniging Traffic Informers Friesland hebben allemaal een ernstig verkeersongeval meegemaakt en bezoeken scholen om voorlichting te geven. Ze informeren de leerlingen over de gevaren in het verkeer en maken hun ervan bewust dat ze elke dag risico lopen en dus elke dag alert moeten zijn en voortdurend op moeten letten. Even met je gedachten ergens anders, telefoongebruik of een druk gesprek kan je leven voorgoed veranderen. De confrontatie met een verkeersslachtoffer heeft vaak grote invloed op het gedrag in het verkeer van de leerlingen.

 

“Traffic informers brengt verkeersslachtoffers met blijvend hersenletsel in contact met leerlingen in het voortgezet onderwijs. Om ervaringen uit te wisselen en de kans op toekomstige slachtoffers te verkleinen. Bewustwording voor de leerling, rehabilitatie voor de Traffic informer”. Bron: Website Traffic Informers 

 

error: Bericht Beveiligd!