Twee katten gered bij brand Martiniplantsoen, veel rookschade *foto’s*

Voor de derde keer in korte tijd werd de brandweer gealarmeerd voor een brandmelding aan het Martiniplantsoen in Franeker bij hetzelfde adres.

De brandweer was snel ter plaatse en door snel te handelen hebben ze de inmiddels hevige brandende materialen achter huis, welke onder een afdakje stonden geblust en daardoor erger voor komen. Omdat het in het historische centrum van Franeker was werd er uit voorzorg meteen opgeschaald naar middelbrand en werd ook brandweer Menaam gealarmeerd. Deze hoefde uiteindelijk niet naar Franeker toe te komen. De omliggende en bovenliggende woningen zijn door de brandweer gecontroleerd, er was een enorme rookontwikkeling in alle zichtbare panden. Salvage is in geschakeld en de bewoners van meerdere appartementen kunnen zeker de aankomende nacht niet thuis slapen.

Er vielen geen slachtoffers wel heeft de brandweer twee poezen uit de woning gehaald en overgedragen aan de politie, welke op haar beurt weer de dierenambulance hebben gewaarschuwd. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk wel zal de politie onderzoek doen naar de oorzaak omdat het al de derde keer is in korte tijd.

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!