Tweejaarlijks dorpsfeest Sexbierum barst weer los

Sexbierum – Het tweejaarlijkse terugkerende dorpsfeest van Sexbierum begint op woensdag 7 september. Het feest gaat weer  5 dagen duren met vele activiteiten. Het programma kunt u hier lezen.
Woensdag 7 september
De opening is om 14.00 uur met een balonnenwedstrijd voor de jeugd. Daarna begint de vrijmarkt en een braderie. Verder is er gelegenheid tot schaatsen op de kunstijsbaan, paardrijden en rondritten. De hele middag is er in de grote zaal van It Waed een presentatie van films en foto’s over de historie van Sexbierum, verzorgd door kenner bij uitstek  Harm Zaagsma. Voor de jeugd is er jeugddisco in de soos-ruimte. Vanaf 18.00 uur vinden de open Friese kampioenschappen kuipjesteken plaats (opgave ter plaatse) en treedt Kees Grutter op met zijn muziek op het terras. Rond 23.00 uur is dan de afsluiting plaats.

Donderdag 8 september
In de feesttent op de ijsbaan treedt om 20.00 uur het drietal Teake van der Meer, Griet Wiersma en Minze Dijksma op.

Vrijdag 9 september
Om 9.30 uur start de allegorische optocht die door de straten gaat van Sexbierum en Pietersbierum. Rond 11.15 uur eindigt de optocht bij het ijsbaanterrein. Vanaf 14.00 uur is het Sjaak de Piraat’s piratenavontuur, gevolgd om 15.30 uur door de roofvogelshow. Vanaf 21.00 uur Ruud Bos en de formatie Vangrail.

Zaterdag 10 september
De allegorische optocht gaat vanaf 9.30 uur op herhaling. Aansluitend is het matinee met de band Dakkeraf. Vanaf 15.00 uur zijn er Spelen. Feestbeest Jerick en de top100-formatie Stageline verzorgen van 21.00 uur de zaterdagavond.

Zondag 11 september
Met een tent-kerkdienst om 10.00 ur wordt de feestweek weer afgesloten.