Ultieme zoekpoging naar Yfke

Wetterhoun Yfke vermist in Minnertsga 

Sinds 25 oktober 2017 april is hond Yfke vermist in Minnertsga. Al ruim twee maanden is een zoekteam in de omgeving op zoek naar het grijswitte Wetterhoun teefje maar sinds de laatste zichtmelding, op 5 december bij het sportveld van Minnertsga, is het stil. Het lijkt wel of Yfke van de aardbodem verdwenen is en daarom organiseert het zoekteam een grote zoekactie op zondag 14 januari in een ultieme poging om Yfke terug te vinden.

Sinds de vermissing zijn er zichtmeldingen gekomen uit Minnertsga en Tzummarum, de laatste dus op 5 december bij het sportveld in Minnertsga. Al veel vrijwilligers hebben geholpen met posten, zoeken en flyeren. Ook zijn er speurhonden ingezet, is er huis-aan-huis navraag gedaan en zijn er mensen op straat aangesproken, tot nu toe helaas nog zonder resultaat.

De Wetterhoun is een ras dat dicht bij de natuur staat en zich goed weet te redden. “En dat ze ruim een maand na haar verdwijning nog is gezien, geeft ons de hoop dat ze nog in leven is,” aldus Elies Hoeksma, baasje van Yfke. “Ook is bij dierenambulances en dierenartsen geen melding gemaakt van een dode Wetterhoun.” Uiteraard is het niet uitgesloten dat Yfke niet meer leeft of dat ze toch meegenomen is. Als iemand wat weet, horen we dat natuurlijk graag. Hoeksma: “Hoe slecht het nieuws ook is, alles beter dan de onzekerheid die we nu hebben over het lot van Yfke.”

“We willen mensen vragen zo snel mogelijk contact met ons op te nemen als ze Yfke zien of kortgeleden gezien hebben. Aangezien ze waarschijnlijk erg angstig is, willen we benadrukken dat mensen Yfke niet zelf moeten proberen te vangen. Maak het liefst eerst een foto, en meld daarna zo precies mogelijk hoe ze liep en waarheen.”

Yfke is weggelopen van het erf van haar baasjes in Minnertsga. Ze heeft een zwart koppie, een lichte (krul)staart en het lichaam is lichtgrijs, met een aantal zwarte vlekken. Ze is gechipt en droeg ten tijde van de vermissing een rode halsband. Waarom ze is weggelopen, is niet duidelijk. “Misschien geschrokken, misschien ondeugend, we weten het niet”, aldus de inmiddels wanhopige familie.

Informatie doorgeven of helpen

Als je Yfke hebt gezien of wilt helpen zoeken op zondag 14 januari, bel dan met baasje Elies Hoeksma. Zij is te bereiken op 06 – 15 51 76 06. Hoewel we het uiteraard niet hopen, moeten we er ook rekening mee houden dat Yfke inmiddels niet meer leeft. Daarom willen we je uitdrukkelijk vragen om ook wanneer je mogelijk een hondenkadaver hebt gevonden of een hond hebt aangereden, dit te melden, desnoods anoniem. Aan de hand van het chipnummer zouden we dan kunnen uitsluiten of bevestigen dat het om Yfke gaat.

Meer informatie over onze zoektocht vind je op de facebookpagina “Waar is Yfke?”. Daar vind je ook een flyer. Het kan onze zoektocht helpen als je deze flyer uitprint en op strategische plekken ophangt bij jou de buurt.

error: Bericht Beveiligd!