UPDATE: Brand bij vruchtenconfijterij Royal Steensma

FRANEKER – Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart één van de acht bedrijfshallen van vestiging van Royal Steensma in Franeker, producent van bakkerijgrondstoffen, in de as gelegd. Op deze locatie worden vruchten geconfijt en geïnfuseerd voor verwerking in brood en banket. Er zijn geen gewonden gevallen. De schade is beperkt gebleven tot deze ene hal, de rest van de confijterij en de infusieproductie is buiten schot gebleven. Dat geldt ook voor alle voorraden.  Maandag aanstaande wordt de reguliere productie hervat. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Klanten merken weinig
Volgens algemeen directeur Rimmert de Jong van Royal Steensma is gelukkig alleen de specialistische productie van nagedroogd fruit getroffen. Om de productie voortgang te laten vinden, zijn inmiddels contacten gelegd met bedrijven in het buitenland om het nadroogproces tijdelijk over te nemen. Het streven is volgens De Jong om de klanten er weinig tot niets van te laten merken. “Dus iedereen kan met Pasen nog steeds van zijn stol genieten, waar het geconfijt fruit een belangrijk ingrediënt voor is.”

Risicospreiding
Het is voor Royal Steensma een bewuste keuze om de productie van het totale productassortiment op het gebied van grondstoffen voor brood en banket te verspreiden over de vier productielocaties die de firma in Nederland telt. Om zo de risico’s bij eventuele calamiteiten te spreiden. Die strategie werpt bij de brand bij de vestiging in Franeker nu z’n vruchten af.

Omvang
De totale locatie in Franeker heeft een omvang van 25.000 m2: de drooghal meet 1.000m2. Op het gebied van confijten en infuseren heeft Royal Steensma een leidende positie in de markt. De producten gaan vanuit deze locatie naar meer dan 50 landen over de gehele wereld.

Over Royal Steensma
Royal Steensma is een professioneel en innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige ingrediënten en smaakvolle halffabricaten voor de retail- , brood- , banket- , chocolade- en ijsbranche. De organisatie produceert onder eigen merk en onder private label. De productieactiviteiten zijn verdeeld over de vestigingen Leeuwarden, Franeker, Elst en Vlaardingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een eigen productiefaciliteit in Thailand voor de aanlevering van grondstoffen. Royal Steensma is nationaal en internationaal actief en is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van bakkerijgrondstoffen.

Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers. Vernieuwing en innovatie staan hoog in het vaandel en werkt het bedrijf sinds 2015 strategisch samen met Backaldrin uit Oostenrijk op het gebied van brood(specialiteiten). In 2012 nam Royal Steensma, Damco over en in 2015 Decora in Elst, producent van aanzetsels voor banket en ijsmixen.

error: Bericht Beveiligd!