Urker Mannenkwartet in concert

Tzummarum – Op zaterdag 3 september a.s. zal het Urker Mannenkwartet in samenwerking met de Kamper organist Gerwin van der Plaats een concert geven in de Martinuskerk te Tzummarum. Bijzondere medewerking wordt verleend door de bekende sopraan Clara de Vries. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair aangevuld met solo’s door organist en sopraan.

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Inmiddels zijn er acht zangers die zowel als kwartet als dubbelkwartet meewerken aan concerten. Zij begonnen onder leiding van Roelof Elzinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gewin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider. De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker Visserskoor “Crescendo”. Daarnaast volgen zij zangles bij Marjo van Someren te Kampen. In de afgelopen jaren verschenen van hen een tweetal Cd’s.

Clara de Vries studeerde na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle bij Aafje Heynis. Op haar advies volgde zij cursussen: interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest. Haar repertoire heeft zich snel ontwikkeld en is nu breed en veelzijdig. Zij schitterde in diverse opera’s en werkte mee aan radio- en TV-programma’s en CD-opnamen. Tournees werden gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, Herv. Gem. “De Hoeksteen” de IJsselmuiden en de Chr. Geref. Kerk te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van een 6-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Van harte welkom.

2016-09-03 Tzummarum