Bibliotheek Franeker

Veel activiteiten in bibliotheek Franeker en Dronryp

Laat het buiten maar vriezen, waaien of regenen, want in de bibliotheek is het lekker warm en er is altijd wat te doen.De bibliotheek presenteert goedgevulde programma van het eerste kwartaal. Vol computercursussen, culturele activiteiten met mooie lezingen, bijzondere boekpresentaties en koffie met leuke mensen. En natuurlijk is er voor kinderen en jongeren ook van alles te beleven. Kunst maken met AI (Artificial Intelligence), een eigen filmtrailer of tas maken of lekker experimenteren in de Maakplaats met robotjes, de 3D-printer en de vinylsnijder.

Zekerder achter het toetsenbord? Dan zijn er heel veel computercursussen in de bibliotheek! Kennismaken met de computer voor wie nog geen ervaring heeft met computers (start 17 jan. in Franeker). Tijdens Werken met de DigiD leren cursisten een DigiD aanvragen en veilig gebruiken (2 feb. Franeker en 6 feb. in Dronryp). Ook is er een cursus Windows 11 (start 1 feb. In Franeker)

Spelen, bouwen en programmeren

Dat kan in de Maakplaats in de Bibliotheek. De maakplaats van Bibliotheek Franeker is tijdens de kerstvakantie elke middag geopend van 15.00 tot 17.00 en na de kerstvakantie weer gewoon elke vrijdagmiddag. En in Dronryp is de Maakplaats open op 14 en 28 januari. Het is gratis!

Spreekuren in de bibliotheek

Juridische vragen of vragen van digitale aard? Kom dan naar de spreekuren in de bibliotheek. Elke woensdag is er een juridisch spreekuur, om en om in Harlingen en Franeker. En elke dinsdag (Franeker) is er een digitaal spreekuur voor vragen over mobiele telefoons, laptops en tablets. Gratis en aanmelden is niet nodig.

Expositie Oud-Franeker en Oud-Dronryp in de bieb

Deze hele maand zijn er in Bibliotheken Franeker en Dronryp foto’s en ansichten te zien van vroeger. Piet Postma van Historisch Centrum Franeker en Jurjen Kuurstra van de Wurkgroep Histoarysk Dronryp vertellen er ook over. Schuif aan, drink een bakje koffie mee en hoor de verhalen over vroeger (11 jan. Franeker / 21 jan. Dronryp).

Met de allerkleinsten naar de bibliotheek

Voorlezen aan een baby, voor ons heel normaal, maar er zijn nog altijd mensen die denken dat dat weinig zin heeft. Integendeel! Maar hoe begin je, wat zijn geschikte boekjes en wat hebben ze er nou eigenlijk aan? We vertellen erover Babybieb, 12 jan. in Franeker. Het is geschikt voor baby’s van 3 maanden tot ongeveer anderhalf jaar. Voor iets oudere kinderen er op 11 jan. in Dronryp een voorleeshalfuurtje. En in Franeker is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar kinderyoga op 18 jan. Gratis en aanmelden hoeft niet.

Voor alle cursussen en workshops geldt dat aanmelden kan in de Bibliotheek, telefonisch (088-1656 123) en op de website van de bibliotheek: ontdekdebieb.nl.