Verbeter energieprestatie bestaande woning!

Franeker – In de media werd vorige week aangekondigd dat de energierekening voor huishoudens volgend jaar naar verwachting met ca. € 110,- zal stijgen.  Met deze voortdurend stijgende prijzen van energie is het terugdringen van het energieverbruik een uiterst actueel thema. Niet voor niets worden er energie-neutrale woningen en zelfs experimenteel energie producerende woningen ontwikkeld, die zonder gebruik van fossiele brandstoffen als aardolie en aardgas comfortabel zijn.  Punt is echter dat deze nieuwe technologie vooral tot zijn recht komt in volledig nieuwe woningen en gebouwen. Een veel groter aandeel wordt echter nog steeds gevormd door de bestaande woningvoorraad, die nog vele jaren mee zal moeten. De overheid zet dan ook in op energiebesparing door verbeteren van isolatie en installaties van bestaande woningen door het verstrekken van subsidies. De energieprestatie van een woning, aangegeven  is inmiddels bij koop of verkoop een belangrijke en geaccepteerde indicatie. Deze energieprestatie wordt aangegeven met het energielabel van A (groen) tot en met G (rood), zoals ook het energieverbruik van bijvoorbeeld de nieuwe koelkast of de nieuwe auto wordt aangegeven.

 

Door deze situatie is het label ECOSTER ontwikkeld, dat zich richt op het verbeteren van de energieprestatie van de bestaande woningbouw. Het is gebleken dat in het bijzonder de bestaande woningbouw van vóór 1980 te wensen overlaat voor wat betreft de energieprestatie. Het ECOSTER-label is een samenwerking van een drietal bedrijven in de regio namelijk D&O Bouwglas te Franeker, installatietechniek Zonderland te Minnertsga en Bouwbedrijf Van Marrum te Franeker. Onder de vlag van ECOSTER kan een totaalpakket worden aangeboden. Door een onafhankelijke adviseur wordt als eerste stap de bestaande situatie in kaart gebracht, via een specifiek rapport voor de betreffende woning. De volgende stappen bestaan uit het opstellen van één offerte voor alle bouwkundige en installatietechnische zaken, het aanvragen van de mogelijke subsidies, tot en met de uitvoering in een zo kort mogelijke periode met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoner. Door de samenwerking worden de werkzaamheden namelijk optimaal afgestemd. Ook de afhandeling van de subsidieaanvragen wordt door ECOSTER gedaan.

 

ECOSTER zorgt zo voor lagere energiekosten, méér wooncomfort en ontzorgt u van alle bijkomende zaken. Op de site van ECOSTER staan diverse rekenvoorbeelden die aangeven dat verbetering van de energieprestatie zonder meer lonend is. Meer informatie vindt u op www. ecoster.nl

 

 

Contact

Voor meer informatie over Ecoster of andere diensten van Bouwbedrijf van Marrum, Technisch Bureau Zonderland of D&O Bouwglas, kunt u een mail sturen naar mail@ecoster.nl of door gebruik te maken van onderstaande links. U kunt ons natuurlijk ook bellen op (0518) 40 97 89 of gewoon bij ons langskomen mag natuurlijk ook!

 

Bouwbedrijf Van Marrum bv

Postbus 525, 8800 AM Franeker

Bezoekadres: Voltastraat 6

Telefoon (0517) 39 38 36

fax (0517) 39 32 32

info@bouwbedrijfvanmarrum.nl

 

 

Technisch Bureau Zonderland B.V.

Tilledyk 4

9047 KJ Minnertsga

Telefoon 0518 – 47 13 66

Fax 0518 – 47 16 22

info@zonderlandbv.nl

 

 

D&O Bouwglas

De Vang 3

8801 RB Franeker

Telefoon (0517) 39 25 32

Fax (0517) 39 70 00

info@dobg.nl

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!