Verlies voor Jupiter dames in Annen

Zondag 27 november vertrokken de dames van Jupiter’76 naar Annen. Deze Drentse ploeg HVA stond 1 plekje boven Jupiter dus dit beloofde een spannende pot te worden. In het begin van de wedstrijd stonden de Jupiterdames niet op scherp en kwamen al snel op een 2-0 achterstand. Na ruim 10 minuten spelen had Maaike Osinga daar wel antwoord op met een doelpunt vanuit een snelle break. Toch bleven de Jupiter dames slapjes spelen en gaven de tegenstander teveel ruimte waardoor het 5-1 werd. Jupiter had simpelweg geen grip op de bal. Er werd aan beide kanten fel verdedigd en dat leverde Jupiter een penalty op, die er door Marion Offringa feilloos werd ingeschoten. Voor rust werd er niet meer gescoord, mede doordat keepster Yvonne van Wier 2 breaks van HVA onschadelijk maakte.

Coach Maarten Jansen gaf in de rust aan dat het aanvallend nog niet zo gek ging, de ballen wilden er gewoon niet in. Verdedigend liet men het liggen. Werken voor elkaar en vooral niet te lief zijn was het advies. Vol vertrouwen begon Jupiter aan de tweede helft want winst zat er zeker wel in. Het tempo werd opgeschroefd en dat had resultaat. Maaike wist met een onderhands schot de keepster te passeren en even later kwam Marije Bijlsma vrij op de cirkel en bracht de stand op 5-4. HVA bracht het verschil weer op twee punten, maar Jupiter zat toch veel beter in de wedstrijd. Weer was het Maaike die met een onderhands schot de bal in het net wist te gooien en Marion mocht weer een strafworp nemen.

Die kans benutte zij opnieuw waardoor het 6-6 werd. Toch kwam HVA weer op voorsprong, maar uit de eerstvolgende aanval zette Maaike de ploegen weer op gelijke hoogte. Het bleef zo een spannende wedstrijd waarbij Jupiter door een doelpunt van Marie-jetske Lettinga voor het eerst op voorsprong kwam. Maar even later was het alweer gelijk en die 8-8 bleef vrij lang op he scorebord staan. Helaas kregen de dames van Jupiter toen weer een dipje en kregen o.a. door een strafworp en een break-out in korte tijd drie tegendoelpunten te verwerken:11-8. Vervolgens werd Marije mooi op de cirkel aangespeeld waardoor ze de bal langs de keeper in het doel kon schieten en de dames roken hun kans om minimaal gelijk te komen.

Maar men kreeg in korte tijd twee keer een 2-minutenstraf tegen en een strafworp. Zo kon HVA tweemaal scoren waardoor het gat in de laatste minuten toch te groot werd. Jupiter kreeg ook nog een penalty toegewezen. Marion was erg trefzeker en schoot ook deze derde strafworp er keurig in. Zoals al gezegd was het gat te groot en de wedstrijd eindigde met nog een tegendoelpunt in de laatste seconden met een eindstand 14-10. Een mooie felle wedstrijd maar helaas met verlies weer naar huis. Volgende week spelen de dames thuis tegen Unitas om 13.05 uur.