Wat vindt u van de leefbaarheid en veiligheid in Franekeradeel?

Franeker – Hoe veilig is uw buurt? Hoe gaan mensen in uw buurt met elkaar om? Hoe tevreden bent u over de gemeente? Dit zijn enkele vragen die inwoners van Franekeradeel deze week (week 43) krijgen voorgelegd in een enquête naar de leefbaarheid en veiligheid in Franekeradeel. Met het onderzoek wil de gemeente in beeld krijgen hoe u de leefbaarheid en veiligheid ervaart.

700 inwoners ontvangen enquête

De gemeente stuurt in totaal 700 inwoners een oproep om mee te werken aan het onderzoek. De oproep voor het onderzoek valt aan het einde van deze week in de bus. Deelnemers kunnen de enquête zowel schriftelijk als online invullen. Verschillende onderwerpen komen in het onderzoek aan bod: de beleving van leefbaarheid en veiligheid, kenmerken van de buurt en de manier waarop de gemeente en de politie omgaan met de leefbaarheid en veiligheid in Franekeradeel.

Heeft u een enquête gekregen?

Vult u dan alstublieft de enquête in. Dat vinden we belangrijk. We krijgen namelijk een beter beeld van de veiligheids- en leefbaarheidsbeleving in onze gemeente als veel mensen de enquête invullen.

Uitkomsten input voor beleid

De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om het beleid op het gebied van leefbaarheid en veiligheid nog beter af te stemmen op de wensen van bewoners. De uitkomsten zijn in het voorjaar van 2014 bekend. De resultaten worden bekend gemaakt via deze website. Het onderzoek wordt iedere twee jaar gehouden. 

Landelijke veiligheidsmonitor

Het is mogelijk dat sommige mensen in deze periode ook een uitnodiging ontvangen om mee te werken aan de Landelijke Veiligheidsmonitor. Dit onderzoek gaat buiten de gemeente om. Het is een landelijk onderzoek over veiligheid en leefbaarheid in Nederland.

bron: Franekeradeel.nl

error: Bericht Beveiligd!