Vol verwachting kloppen de hartjes van de kinderen op de kade

Zaterdagmiddag omstreeks 14 uur was het weer zover, de Sint en zijn Pieten kwamen weer aan op de Turfkade in Franeker. En daar was het gezellig druk.

Vanaf 13.30 uur maakte de Pietenband Wildgeraas en Raptiel en er een mooi feest van. In afwachting van de Sint en zijn Pieten zongen ze samen met het publiek de vrolijkste Sinterklaas liedjes. De professor kwam er ook bij met, in een koffertje, belangrijke documenten voor de Sint. De professor wilde de kinderen ook wel college geven, in de tijd dat ze stonden te wachten, over het ontstaan en de economische waarde van de vaart. Dat vond niemand een goed plan, want ze wilde alleen maar Sinterklaas toezingen zodat hij zo snel mogelijk kwam. 

En eindelijk kwamen daar in de verte twee boten te voorschijn en al snel waren de dansende en springende Pieten te zien en…. daar tussen al die Pieten stond hij dan Sinterklaas

Na het aanmeren werd Sinterklaas begeleid naar zijn vervoer van dit jaar een rode Volkswagen Kever. Met de professor als kaartlezer voorin gingen zij richting het stadhuis. Op het Raadhuisplein ging het feest verder op het podium met een DJ. 

Kijk mee naar onze compositie die wij gemaakt hebben van deze middag.

 

error: Bericht Beveiligd!