Voorlichtingsbijeenkomst energiebesparing, ‘Samen de winter door’

In dorpshuis it Mienskar van Oosterbierum wordt zaterdagmiddag 19 november om 13.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over hoe je energie – en daarmee geld – kunt besparen in je eigen huis. Tijdens de bijeenkomst ‘Samen de winter door’ krijgen bezoekers besparingstips, advies en kortingsbonnen voor energiebesparende maatregelen.

‘Samen de winter door’ is onderdeel van een landelijke actie van meer dan 90 energiecoöperaties. De bijeenkomst in it Mienskar in Oosterbierum wordt georganiseerd door Fryske Flinter, de energiecoöperatie van de dorpen Sexbierum, Pietersbierum, Oosterbierum en Klooster-Lidlum.

Verbeteringen vóór de winter aanbrengen

Sinds de energiecrisis hebben veel huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. Ook in gemeente Waadhoeke heeft 1 op de 12 inwoners1 er al mee te maken en het aantal loopt alleen maar verder op.

Kees de Boer, voorzitter van de Energie Coöperatie Fryske Flinter: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks of niet kunnen betalen. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. De tijd dringt om verbeteringen aan te brengen, want de winter komt eraan. Veel mensen weten zelf niet waar ze moeten beginnen wanneer ze energiebesparende maatregelen willen treffen. Ze weten niet welke tips betrouwbaar zijn en wat het meeste resultaat oplevert. We moeten elkaar dus helpen!’

Om huishoudens te helpen nog voor deze winter grip te krijgen op hun energierekening, wordt ‘Samen de winter door’ georganiseerd. Wie belangstelling heeft kan hier advies inwinnen om het eigen energieverbruik te beperken. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens hun eigen energierekening verlagen.

De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven onafhankelijk advies.

‘Samen de winter door’ begint zaterdag 19 oktober om 13.00 uur in it Mienskar (Buorren 27 Oosterbierum) en duurt tot 15.00 uur. De zaal gaat om 12.30 uur open. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Fryske Flinter

Energiecoöperatie Fryske Flinter produceert duurzaam opgewekte energie met twee eigen zonnedaken en bevordert efficiënt energieverbruik. De coöperatie is in eigendom van de lokale bevolking. Meer informatie op de website fryskeflinter.nl.