Wat wordt er vergoed bij een huidtherapeut? Huidtherapeut Regina Bruinsma vertelt erover.

Wat wordt er vergoed bij een huidtherapeut? En misschien heb jij op dit moment nog ongebruikt vergoedingsbudget? Huidtherapeut Regina Bruinsma vertelt erover.

November is al weer in volle gang. De nieuwe polissen van zorgverzekeraars worden vaak tussen half november en begin december bekend gemaakt.

Wist je dat jij jou behandeling voor huidtherapie vergoed kan krijgen?

De vergoedingen komen uit je aanvullende verzekering. En bij een chronisch traject voor lymfoedeem, uit de basisverzekering. Afhankelijk van je pakket worden de volgende therapieën vergoed:

  • Acnetherapie

Behandeling bij puistjes, mee-eters, rest-acne en littekens. Dit kan zijn een behandeling door middel van producten, chemische peeling, microdermabrasie of microneedling. Je leeftijd speelt hierin geen rol. Ook vrouwen van 50 kunnen nog last hebben van vervelende terugkerende ontstekingen (acne tarda).

  • Definitieve ontharing

Door middel van lasertherapie of elektrische epilatie kan ongewenste beharing in het gezicht worden behandeld. Natuurlijk kan ieder ander gebied worden behandeld, maar de vergoeding geldt alleen bij het beharing in het gezicht. Bij Huidtherapie Franeker worden uitsluitend definitieve ontharingsmethodes toegepast. Dus geen harsen, sugaring of andere tijdelijke oplossingen.

  • Camouflagetherapie

Het aanleren van het gebruik van de medische camouflagemiddelen. Hier gaat het om medische make-up om een huidaandoening minder tot geheel niet zichtbaar te maken.

  • Littekentherapie

Littekens die pijn of een bewegingsbeperking geven, zoals bijvoorbeeld het litteken van een keizersnee, komen voor vergoeding in aanmerking. Daarnaast is het mogelijk met siliconenpleisters of siliconenzalf te zorgen dat het litteken zo netjes mogelijk herstelt en zo weinig mogelijk zichtbaar is.

  • Oedeemtherapie

Zwachtelen, lymfedrainage of het aanmeten van kousen vallen binnen de vergoeding. Lymfoedeem is een chronische indicatie die vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering wordt vergoed. De eerste 20 behandelingen vallen buiten de basisverzekering. Maar je kunt je aanvullend verzekeren zodat ook deze 20 behandelingen worden vergoed. De oedeemtherapie valt onder het pakket van de fysiotherapie.

Heb jij recht op vergoeding voor een behandeling huidtherapie?

De vergoedingen lopen per kalenderjaar. Heb jij nog recht op vergoeding? En is dit nog niet gebruikt? Dan kun je in november en december nog gebruik maken van deze vergoeding. Je kunt deze niet meenemen naar volgend jaar.

Het kan dus heel zinvol zijn om je vergoeding te controleren.

Volgend jaar huidtherapie uit je vergoeding krijgen?

Heb je last van acne of bijvoorbeeld ongewenste beharing in het gezicht? En heb je dit jaar geen aanvullende verzekering die dit dekt? Dan is het raadzaam om nog dit jaar een intake te doen. Er wordt een inschatting gemaakt van de nodige behandelingen. Waarna jij je aan het eind van het jaar kunt oriënteren op welke verzekering bij jou past.

Meestal heb ik aardig inzichtelijk welke verzekeringen een hoge vergoeding geven voor huidtherapie. Maar let op, ik geef geen verzekeringsadvies. Je moet voor jezelf afwegen hoe uitgebreid jij je wilt verzekeren voor de eventueel benodigde zorg.

Voor vragen of contact

  • Huidtherapie Franeker
  • Heerengracht 40, Franeker
  • 06-23196135 of klik hier voor WhatsApp.

Klik voor Instagram, Facebook of de website.

Acties en kortingen zijn exclusief voor volgers van het WhatsApp Channel. Benieuwd? Wordt volger!*

 

error: Bericht Beveiligd!