Weekendschool Franeker zoekt het hogerop

Weekendschool Franeker zoekt het hogerop

Tijdens de alweer achttiende les van de Weekendschool Franeker werden de leerlingen onder begeleiding van piloot Chris Smits door Kooistra Reizen naar vliegschool AIS Flight Academy in Lelystad gereden. In de bus vertelde Chris Smits enthousiast over zijn beroep en konden de kinderen vragen aan hem stellen. Ook werden er vragen bedacht voor de instructeurs van de vliegschool.

Eenmaal aangekomen In Lelystad werden de ‘Trotse Pauwen’ onthaald door Arend van der Meer en zijn collega’s van vliegschool AIS Flight Academy. Ze kregen uitleg over de manier waarop er les werd gegeven en al snel gingen ze naar de hangar waar de vliegtuigen stonden en mochten alle leerlingen even ervaren hoe het was om in een echt vliegtuig te zitten en kregen ze antwoord op de vraag hoe een vliegtuig eigenlijk kon vliegen. Daarna kwam het echte werk, namelijk het vliegen in een flight simulator. Alles wat de leerlingen net geleerd hadden mochten ze direct in de praktijk brengen en dat ging erg goed bij deze misschien wel piloten in de dop.

Na nog wat gedronken te hebben in kantine en het beantwoorden van de laatste vragen aan de instructeurs gingen de leerlingen van de Weekendschool met een ervaring rijker weer terug naar Franeker.