Weerbaarheidscursus voor leerlingen groep 7 en 8

De Skûle Welzijn in Franeker start dit najaar vanaf 24 oktober t/m 30 januari van 18.30 tot 20.00 met een cursus weerbaarheid voor leerlingen van groep 7 en 8.

Sommige jongeren vinden het lastig om hun mening te geven, worden gepest of pesten zelf, durven geen fouten te maken, hebben moeite met het maken van contact of omgaan met groepsdruk. Hierdoor worden ze sneller prikkelbaar wat weer kan leiden tot boosheid.

Tijdens 10 lessen, van steeds anderhalf uur, worden allerlei oefeningen gedaan waarmee jongeren zichzelf ontwikkelen en leren voor zichzelf op te komen. Maar ook om begrip op te brengen voor de ander. Na iedere les krijgen ze enkele vragen en oefeningen mee waarmee ze het geleerde in praktijk gaan brengen. Jongeren die aan de training hebben deelgenomen zijn zich bewuster van wie ze zijn en waar hun kracht ligt. Ook weten ze hoe ze deze kracht zichtbaar kunnen maken en daadwerkelijk anders kunnen handelen.

De cursus vindt plaats bij welzijnsorganisatie De Skûle Welzijn, Godsacker 35 in Franeker.

Meer informatie:

Eric Pranger 0641364547   e.pranger@deskule.nl of Rixt Schiphof  0616387836 r.schiphof@deskule.nl

Inschrijven kan tot en met 14 oktober 2016 via info@deskule.nl .

Leeftijd 10 tot en met 12 jaar. Maximum aantal deelnemers per groep: 10

Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage van € 75,00 gevraagd, waarbij geldt dat betaling de volgorde van inschrijving bepaald. Na aanmelding ontvangen de deelnemers schriftelijk de benodigde informatie.

error: Bericht Beveiligd!