Wereldkampioen Schaken in Franeker

Van dinsdag 28 februari tot en met zondag 5 maart 2017 is Vasyl Ivanchuk, wereldkampioen rapid schaken, te gast bij de Stichting WFD. De Stichting organiseert voor de derde keer het toernooi Fryslân Open in de oude universiteitsstad Franeker. Ook wereldkampioenen en oud-wereldkampioenen Michele Borghetti (wereldkampioen checkers), Alexander Shvartsman (oud-wereldkampioen dammen), Jean Marc Ndjofang (Afrikaans kampioen en vice-wereldkampioen dammen) zijn van de partij.

In totaal zullen 26 denksporters zich in Franeker wagen aan een vijfdaagse serie toernooien dammen volgens de Friese regels.

Wereldkampioenschap 

Op de slotdag van deze serie vindt het tweede officiële wereldkampioenschap FRYSK! plaats. FRYSK! is dammen volgens de Friese regels met vijf schijven per persoon. In deze nieuwe tak van sport zijn er al landenkampioenschappen gespeeld in Tsjechië (winnaar: Václav Krista), Italië (Allessio Mecca) en Nederland (Jelle Wiersma). De drie landenkampioenen strijden om het wereldkampioenschap samen met 13 andere spelers, die de kans hebben zich te plaatsen tijdens de voorafgaande week.

Forza Italia!

Sterk vertegenwoordigd zijn de Italiaanse dammers, die met niet minder dan 10 deelnemers (waaronder enkele zeer getalenteerde jeugddammers) een goede kans hebben op één of meer finaleplaatsen.

Voor een uitgebreid programma: http://frisiandraughts.com/frysl%C3%A2n%20open%202017.html

Nadere informatie:

Marten Walinga, martenwalinga@hotmail.com, 06-34561133

Liuwe Westra, liuwe.westra@mensa.nl, 0517-469245, 06-30837586

Website: www.frisiandraughts.com

Bijlage: wereldkampioen rapid schaken Vasyl Ivanchuk tijdens Fryslân Open 2016

error: Bericht Beveiligd!